Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Φεστιβάλ τέχνης σε Ηράκλειο με δράσεις και στα Χανιά

Με επιτυχία και με την παρουσία πλήθους επισήμων και φιλότεχνων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δράσης του 1ου Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER στο Ηράκλειο, στην επιβλητική Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, την Τετάρτη 5 Αυγούστου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την πρώτη από τις δράσεις του Φεστιβάλ στο Ηράκλειο της Κρήτης, μια κι έπονται δράσεις και στα Χανιά. Μαζί με τον επιτετραμμένο της Ολλανδικής Πρεσβείας κο Robert Jan Sieben ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και συζήτησε με τους συντελεστές του Φεστιβάλ, εικαστικούς κα Κέλλυ Αθανασιάδου και κο Αποστόλη Ζολωτάκη για τους σκοπούς του Φεστιβάλ, τους τρόπους δόμησης των δράσεων του, τον κεντρικό εννοιολογικό του άξονα που έχει θέμα του “Τοπίο Μνήμης” και για το μέλλον του.
Το κοινό είχε κι έχει την ευκαιρία να θαυμάσει έργα ζωγραφικής, γλυπτά και εγκαταστάσεις που εκτείνονται από τον ρεαλισμό και την Conceptual Art μέχρι την απόλυτη αφαίρεση από 17 σημαντικούς Έλληνες κι Ολλανδούς καλλιτέχνες, οι οποίοι είναι:
Ad Arma // Bert Van Santen // Eozen Agopian // Gert Van Oortmerssen // Jan Mulder // Paulien Lethen // Άγγελος Σκούρτης // Αποστόλης Ζολωτάκης // Απόστολος Φανακίδης // Δήμητρα Χανιώτη // Δημήτρης Τράγκας // Κέλλυ Αθανασιάδου // Κυριάκος Μορταράκος // Κώστας Τσώλης // Λίνα Μπέμπη // Νίκος Παπαδημητρίου // Σπυριδούλα Πολίτη.

Το γενικό εννοιολογικό πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ είναι το «Τοπίο Μνήμης» ενώ το κεντρικό κείμενο της επιμέλειας υπογράφει η Δρ. Ντόρα Ρογκάν.

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την Αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας, η έκθεση στο Ηράκλειο αποτελεί τμήμα της συνολικής φεστιβαλικής δράσης του ORANGE WATER που εξελίσσεται σε 10 χώρους πολιτισμού στην Αθήνα, την Κρήτη και την Πάρο.
Έπονται δράσεις του Φεστιβάλ στα Χανιά, ενώ οι δράσεις του θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηών.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 24 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 8:00-15:00, Σάββατα 10:00- 13:00 και 18:00-21:30, Κυριακές κλειστά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα