Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης

Με μουσική, χορό, θέατρο και καλές τέχνες “γέμισε” το “Μίκης Θεοδωράκης” στο “2ο Φεστιβάλ  Παιδικής Έκφρασης” που διοργάνωσε ο ΔΟΚΟΙΠΠ.
Παιδιά και παιδαγωγοί των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών, Ν. Χώρας, Αγ. Ιωάννη και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παλιάς Πόλης έδειξαν ένα μέρος της δουλειάς που κάνουν όλο το χειμώνα  στον κόσμο που βρέθηκε στο “Μ. Θεοδωράκης”.
«Στα ΚΠΔ ετησίως φιλοξενούνται πάνω από 700 παιδιά. Στόχος μας ήταν συστήσουμε Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας σε όλες τις συνοικίες των Χανίων και περιαστικά δυστυχώς δεν προλάβαμε. Μάλιστα είχαμε ξεκινήσει τις ενέργειες και ψάχναμε χώρο για ένα Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας για ΑμΕΑ. Εύχομαι η νέα δημοτική αρχή να το δει το θέμα και να το προχωρήσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κ. Μανούσος Φοβάκης.
Αναφορικά με το ρόλο και τη χρησιμότητα των ΚΠΔ ο κ. Φοβάκης επισήμανε πως  «για τα παιδιά είναι ό,τι καλύτερο γιατί τα ΚΠΔ τα βοηθούν να παιρνούν δημιουργικά το χρόνο τους με κατασκευές, μουσική, θέατρο, ζωγραφική, παιγνίδια και ότι αρέσει σε κάθε παιδί ξεφεύγοντας από τις οθόνες και τα tablet. Επίσης ξεκουράζουν τους γονείς. Μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους για λίγες ώρες στα ΚΠΔ και να κάνουν τις δουλειές τους, να κάνει τις υποχρεώσεις του. To τελευταίο ΚΠΔ στη Νέα Χώρα πάει πολύ καλά και είμαστε στη διαδικασία ένταξης του στο ΕΣΠΑ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα