Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Φεστιβάλ καρτούν

Για 4η συνεχή χρονιά το διεθνές φεστιβάλ Chaniartoon – International Comic & Animation Festival, καταστάσεις, έρχεται στα Χανιά για μια σειρά από δράσεις γύρω από το comic και το animation.

Από τις 11 μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν προβολές animation από όλο τον κόσμο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, καθώς και μια μεγάλη έκθεση σκίτσου /ε ικονογράφησης με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ θα ανοίξει στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπος, με μια σειρά από προβολές animation για παιδιά αλλά και για ενήλικες.
Αναλυτικότερα:
•12 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινίας μεγάλου μήκος για παιδιά “MISIÓN H2O” (θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους)
•13 Σεπτεμβρίου: Live ψηφοφορία για το βραβείο κοινού. Θα προβληθούν οι καλύτερες ταινίες animation μικρού μήκους του φεστιβάλ και το κοινό θα ψηφίσει ζωντανά για να δώσει το βραβείο της καλύτερης ταινίας κοινού
•14 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινίας μεγάλου μήκος σε συνεργασία με το φεστιβάλ AnimaSyros. Θα προβληθεί η οικογενειακή ταινία “Marona’s Fantastic Tale” (θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους)
•15 Σεπτεμβρίου: Προβολή ανθολογίας για τα “75 Αφιέρωμα του ελληνικού animation” σε συνεργασία με την ASIFA Hellas.
To διάστημα 14-20 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΜ η μεγάλη έκθεση σκίτσου /κόμικ / εικονογράφησης με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν εκθέματα εικονικής πραγματικότητας, όπως το πρώτο ελληνικό μουσικό βίντεο κλιπ VR-Animation.
Μέσα από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ, θα μπορούν οι θεατές να περιηγηθούν στους περίπου 60 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, αλλά και μέσα από μια ειδική εφαρμογή να περιηγηθούν σε ένα ψηφιακό artist alley (όπως αυτό είχε προγραμματιστεί να γίνει κανονικά). Επιπλέον εκθέματα εικονικής πραγματικότητας θα υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο το παλιό λιμάνι, τα οποία οι θεατές μπορούν να δουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή τάμπλετ μέσα από την ειδική εφαρμογή του φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ πλαισιώνουν μια σειρά από εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν σε φυσικό χώρο αλλά και ψηφιακά.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.
Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την Κεππεδηχ-ΚΑΜ , ενώ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και της Αsifa Hellas. Χορηγοί του φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι Minoan Lines, oi Anek Lines, οι Blue Star Ferries και η Fixer in Crete.
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα:  www.chaniartoonfest.gr καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα https://www.facebook.com/chaniartoon.festhttps://www.instagram.com/chaniartoon/ , https://twitter.com/chaniartoon


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα