Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Φεστιβάλ για την τέχνη του κόμικ

Το Chaniartoon, ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στην τέχνη του κόμικ, της εικονογράφησης και του κινουμένου σχεδίου, φέτος πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά, από τις 13 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, στα Χανιά, με πολύ μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για πρώτη χρονιά φέτος, 21 καλλιτέχνες από τους συμμετέχοντες θα βρίσκονται στα Χανιά το τελευταίο 3ήμερο του φεστιβάλ (20-22 Σεπτεμβρίου), εκθέτοντας προσωπικά τη δουλειά τους και συζητώντας με το κοινό».
Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στον δημοτικό κινηματογράφο: “Κήπος” με προβολή βραβευμένων ταινιών, live αφηγήσεις παραμυθιών με την Λιλή Λαμπρέλη, βίντεο animation με τον Λευτέρη Ελευθερίου.
Στις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει προβολή βραβευμένων ταινιών του φετινού Φεστιβάλ, και live ψηφοφορία για το βραβείου “καλύτερης ταινίας κοινού”.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, προβολές ταινιών για παιδιά.
Επίσης από 16 έως 22/9 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), ώρες 10 π.μ. – 11 μ.μ. θα γίνει έκθεση Κόμικ -Σκίτσου-Εικονογράφησης και από 16 έως 19/9 τις ώρες 5.30 μ.μ. – 11 μ.μ. προβολές animation μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο.
Στις 20 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου “Συλλέκτης”, του σκιτσογράφου Solup και στις 21 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. προβολή βραβευμένων ταινιών του φετινού Φεστιβάλ.
Επίσης: 20 -22 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες 10.00 π.μ. – 11.00 μ.μ.: Artist Alley, με 21 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα θα υπάρξουν μια σειρά από εργαστήρια, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, από τους: Αντώνη Νικολόπουλο (Soloup), Μαρία-Στέλλα Ζεάκη, Σπύρος Γιαννακόπουλος, Λιλή Λαμπρέλη, Έλενα Μάντουκα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα