Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Φεστιβάλ αθλητικής ρομποτικής στον δήμο Φαιστού

Ένα φαντασμαγορικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Μηχανικής και Προγραμματισμού, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Φαιστού με τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών, την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 10 το πρωί.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «οι “μικροί μηχανικοί” καλούνται να δημιουργήσουν αθλητές-ρομπότ, συναρμολογώντας και συγχρονίζοντας με τέλειο τρόπο μηχανισμούς, εγκεφάλους, κινητήρες, πλακέτες, και αισθητήρες, προγραμματίζοντας μέσα από μια σειρά ακολουθίας εντολών, την τελική ρομποτική κατασκευή η οποία θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί το άθλημα της επιλογής τους!

Οι κατηγορίες των αθλημάτων που θα διαγωνιστούν οι μικροί εφευρέτες είναι το ποδόσφαιρο, η πάλη, το ράλλυ, η σκοποβολή και η έκθεση.
Το φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής Minoan RobotSports Competition Junior, απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Προνηπίου, Νηπίου και Α’, Β’, Γ’, Δ’ Δημοτικού. Κάθε ομάδα μπορεί να πάρει μέρος σε όσα αθλήματα επιθυμεί, τηρώντας πάντα τους κανόνες κάθε αθλήματος. ​

Το Φεστιβάλ αθλητικής ρομποτικής φιλοδοξεί να αναπτύξει δεξιότητες στα παιδιά και να καλλιεργήσει την ομαδοσυνεργασία και την αυτοπεποίθηση των νέων. Να τα εξοικειώσει με τον αθλητισμό και τις νέες τεχνολογίες. Να τα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της φυσικής επιστήμης, και να τα εισάγει στις επιστήμες της μηχανικής, της τεχνολογίας και πληροφορικής που συναντούν καθημερινά στη ζωή τους.

Όλες οι ομάδες θα βραβευθούν ανεξάρτητα από την θέση που θα κατακτήσουν. Το Φεστιβάλ απονέμει διαφορετικά βραβεία όπως, βραβείο μηχανικής, κατασκευής, προγραμματισμού. Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας επιπλέον της βράβευσης, θα λάβουν επίσης δίπλωμα διάκρισης και τιμητική πλακέτα!

Σας καλούμε όλους, από όλη την Κρήτη, να έρθετε λαμβάνοντας μέρος σε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία που θα συνθέσει το υπέροχο σκηνικό του Παγκρήτιου Φεστιβάλ Αθλητικής Ρομποτικής.

Αιτήσεις Συμμετοχής Ηλεκτρονικά στη σελίδα: www.he-ro.gr/mrc-junior-team-registration».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα