Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

“Φέσι” σε ξενοδόχους στα Χανιά μετά το “κανόνι” τουριστικού πράκτορα

» Aκυρώσεις κρατήσεων

Αναστάτωση έχει επιφέρει σε ξενοδόχους των Χανίων η είδηση ότι ταξιδιωτικός πράκτορας που μεταφέρει χιλιάδες επισκέπτες από τις Σκανδιναβικές χώρες αναστέλλει τις δραστηριότητες του για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν ακυρώνοντας κρατήσεις σε αρκετά ξενοδοχεία του νομού.
Πρόκειται για τον τουρκικών συμφερόντων tour operator “Detur” που μεταφέρει επισκέπτες από Φινλανδία, Δανία και κυρίως από τη Σουηδία σε παραπάνω από 15 ξενοδοχεία των Χανίων αλλά και σε αρκετά ξενοδοχεία στο γειτονικό Ρέθυμνο.
Η εταιρεία προχώρησε χθες σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της μέχρι τα τέλη του 2022.
Το ζήτημα είναι γνωστό στην Ένωση Ξενοδόχων Χανίων που παρακολουθεί τις εξελίξεις, όπως ανέφερε στα “Χ.ν.” ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Μαν. Σταματάκης και πρόκειται να απασχολήσει τους ξενοδόχους το επόμενο διάστημα.

“ΦΕΣΙ” ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

Μιλώντας στα “Χ.ν.” Χανιώτης ξενοδόχος που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Πλατανιά με δύο καταλύματα και συνεργάζονταν με τον ταξιδιωτικό πράκτορα “Detur”, ανέφερε ότι η εταιρία δεν έχει πληρώσει για τις κρατήσεις της υπόλοιπης σεζόν.
«Το πρόγραμμα κρατήσεων διακόπηκε εντελώς ξαφνικά πριν δύο μέρες» ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρχαν πελάτες που θα ερχόντουσαν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Και μολονότι έχουν πληρώσει για αεροπορικά εισιτήρια, καταλύματα και ο ταξιδιωτικός πράκτορας έχει εισπράξει τα ποσά, δεν αναλαμβάνει να φέρει τους επισκέπτες στα Χανιά».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.”, ξενοδοχείο στο Κολυμπάρι αρνήθηκε να δεχθεί μεγάλο γκρουπ Σκανδιναβών που είχε κλείσει διαμονή για μια εβδομάδα μέσω της “Detur”. Τελικά οι Σκανδιναβοί εξυπηρετήθηκαν από άλλο ξενοδοχείο της ίδιας περιοχής, στο οποίο επίσης έχουν ακυρωθεί οι κρατήσεις μεσω της ίδιας εταιρίας .
Σε πολλά ξενοδοχεία που διαμένουν πελάτες της “Detur”, οι τουρίστες ενημερώνονται για την εξέλιξη και καλούνται να πληρώσουν το υπόλοιπο της διαμονής τους.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι χθες το on line σύστημα κρατήσεων π.χ για κρατήσεις σε καταλύματα των Χανίων αλλά του Ρεθύμνου μέσα από το σάιτ της εταιρίας είχε “πέσει” ενώ ξενοδόχοι που επικοινώνησαν με εκπροσώπους του tour operator δήλωσαν άγνοια για το τι μέλλει γενέσθαι!
Οι Χανιώτες ξενοδόχοι που συνεργάζονταν με τον συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πράκτορα έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους σε πιθανή εξαγορά του.
«Αν βρεθεί αγοραστής να αναλάβει και τις υποχρεώσεις του καθώς πολλοί ξενοδόχοι είχαν επενδύσει σε αυτές τις κρατήσεις, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο» ανέφεραν χαρακτηριστικά ιδιοκτήτες καταλυμάτων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα