Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

F1: Η Honda επιστρέφει το 2026 για την Aston Martin

Η Honda θα επιστρέψει στη Φόρμουλα Ένα το 2026, προκειμένου να παρέχει μονάδες ισχύος στην Aston Martin. Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική εταιρεία αποχώρησε από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος του 2021, ύστερα από παραμονή επτά ετών στη Φόρμουλα Ένα, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Παρά την αποχώρησή της, η Honda συνεχίζει τη συνεργασία της με τη Red Bull, μέσω της συμφωνίας υποστήριξης της μονάδας ισχύος που παρέχει στην αυστριακή εταιρεία, η οποία έχει ισχύ έως το τέλος του 2025 (σ.σ. η Red Bull μετέχει στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ως Red Bull Honda RBPT, ήτοι Red Bull Powertrains), και οι δύο πλευρές πανηγύρισαν τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών του 2022.

Παρασκευάς Περάκης και Γιώργος Ουντράκης σχολιάζουν την επόμενη μέρα των εκλογών

Όταν η Φόρμουλα Ένα παρουσίασε τους νέους κανονισμούς της για τις μονάδες ισχύος για το 2026, η απαίτηση χρήσης 100% βιώσιμων καυσίμων και η μεγαλύτερη εστίαση στην ηλεκτρική ενέργεια αποτέλεσαν μεγάλο… δέλεαρ για τη Honda, καθώς αυτές οι προϋποθέσεις συνάδουν με τους στόχους της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όμως, με τη Red Bull να ακολουθεί το δικό της… δρόμο από το 2026, καθώς θα προμηθεύεται μονάδες ισχύος από τη Ford, η Honda έπρεπε να ψάξει αλλού και τελικά υπέγραψε συμφωνία με την Aston Martin, η οποία ήθελε να βρει μια εταιρεία-συνεργάτη, προκειμένου να κατασκευάσει έναν κινητήρα κατά παραγγελία για την ομάδα.

Η Mercedes, η οποία είναι συνεργάτης της ομάδας από το 2009, θα συνεχίσει να προμηθεύει την Aston Martin με μονάδες ισχύος, συν το κιβώτιο ταχυτήτων και την πίσω ανάρτηση, μέχρι το τέλος του 2025.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα