Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Εύθυμα και σοβαρά: Αύξηση δημοσίων εσόδων

Η αδικία είναι κατάφορη, άλλοι πληρώνουν φόρο και άλλοι δεν πληρώνουν. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν και οι ιδιώτες διαφεύγουν. Άδικο. Το Εποργείο έδωσε τα στατιστικά και όλα δείχνουν πως το 65% των φόρων προέρχεται από τους πτωχούς πλην τιμίους εργαζομένους σκληρά του Δημοσίου τομέως και μόνον το 35 προέρχεται από τους κλέφτες και λωποδύτες των αναίσχυντων επιχειρηματιών.

Κλέβουν, κλέβουν, κλέβουν και ποτέ δεν χορταίνουν, πού θα πάει αυτή η κατάσταση!! Όπου και να πάει, τελικά η φοροκλοπή θα συλληφθεί, θα τιμωρηθεί και μάλλον θα μαστιγωθεί μέχρις αίματος και οστών.
Κάποια στιγμή με το καλό ή με την βία θα πληρώσει και ο ιδιώτης για να ανασάνει και ο Δημ. Λειτουργός. Για να είμαστε δε και σωστοί από πλευράς κατανάλωσης αέρος, ο ιδιώτης με βάση τον νόμο θα κλείνετε κάθε πρωί σε βαρέλι με νερό για δέκα λεπτά για να επιστρέψει και τον αέρα που παράνομα κατανάλωνε τόσα χρόνια. Κάποιοι προτείνουν και την εξαγωγή των μπροστινών κοπτήρων άνευ αναισθητικών ενέσεων. Μόνον έτσι θα φέρουμε την ισορροπία στην κοινωνία των φόρων και των ελπίδων για ένα καλλίτερο αύριο, μεθαύριο και παραμεθαύριο, μέχρι την παραμεθόριο.
Όμως ακούγονται και περισσότερο εχέφρονες προτάσεις. Μία εξ αυτών αναφέρει ευθαρσώς πως σκόπιμο και λογικό θα ήταν να απαγορεύσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και να διορίσουμε όλους τους επιχειρηματίες στο Ελληνικό Δημόσιο. Ούτως η άλλως, όταν διοριστούν δεν θα μπορούν πλέον να φοροδιαφεύγουν όπως πρώτα, θα πληρώνουν και αυτοί τους βάρβαρους φόρους που πληρώνουν χρόνια τώρα οι Δημόσιοι υπάλληλοι. Ούτε δραχμή δεν θα φοροδιαφεύγει, επιτέλους θα τους αρπάξουμε τους αισχρούς ιδιώτες λωποδύτες και θα αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα. Είναι ένα μέτρο που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία σε κράτη όπως η Αλβανία του Εμβερ Χότζα και η Ρωσία του Λεονίτ Μπρέζνιεφ.  Ισονομία, ισοπολιτεία, ισοπορνεία.

Για να προωθήσει και ο εμποράκος την κορούλα του στην πορνεία να δεί, θα ξαναπροσπαθήσει να φοροδιαφύγει? Τόσα χρόνια αγκομαχάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι να πληρώσουν κάθε πρώτη του μήνα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αίμα φυτάνε. Άμα διοριστούνε και οι ιδιώτες στο Δημόσιο τότε θα συλληφθεί και το τελευταίο φοδοδιαφεύγον ευρώ.  Για να δείτε πόσα απίδια (κοντούλες) πιάνει ο σάκκος, για να δείτε και να εκτιμήσετε!!
Μην κοιτάτε τα εκατοντάδες ξενοίκιαστα μαγαζιά που χάσκουν με τα ενοικιαστήρια στην πόρτα. Αυτοί κονόμησαν τρελά λεφτά και την έκαναν, αλλά και γι αυτούς κάτι θα σκεφτούμε και θα τους συλλάβουμε, το ξεκάθαρο σοσιαλιστικό μυαλό μας, κάτι θα σκεφτεί, δεν θα γλυτώσουν και θα τους μαντρώσουμε κι αυτούς στα airconditioned γραφεία. Αααα, έχουμε αγριέψει πολύ!!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα