Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ευχές

Κύριε διευθυντά,
όταν αρχίζει ένας καινούριος χρόνος όλοι κάνουμε σκέψεις για τη ζωή μας. Δεν σκεφτόμαστε τις υποχρεώσεις μας, γιατί εκεί δεν έχουμε επιλογές. Αλλά σκεφτόμαστε τι πρέπει να αλλάξουμε στη ζωή μας για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι. Η ευτυχία είναι το νόημα της ζωής για όλους τους ανθρώπους, κανείς άνθρωπος δεν προσπαθεί να είναι δυστυχισμένος. Ακόμα και οι πιστοί που νομίζουν πως το νόημα της ζωής είναι να ακολουθούν τις εντολές του θεού τους, τις τηρούν γιατί πιστεύουν πως θα ευτυχίσουν σε έναν παράδεισο που θα τους δοθεί ως αμοιβή.
Πιστεύω ευτυχία σημαίνει να εκπληρώνονται αυτά που επιθυμούμε: η αγάπη, η επιτυχία, η αναγνώριση από τους άλλους, η απόλαυση της φύσης και της ομορφιάς, η απόλαυση πνευματικών αγαθών, η χρήση και κατανάλωση υλικών αγαθών, η δημιουργικότητα μας, και ό, τι άλλο θεωρεί ο καθένας μας σημαντικό. Τίποτε από αυτά που μας προσφέρουν ευτυχία δεν το αποκτούμε μόνιμα, αλλά πρέπει συνεχώς να το κρατάμε στην ζωή μας με τις κατάλληλες ενέργειες μας. Ετσι λοιπόν την ευτυχία δεν την φτάνουμε ποτέ, αλλά την αισθανόμαστε όταν βαδίζουμε στον σωστό δρόμο και πράττοντας με τον κατάλληλο τρόπο. Αυτό κάνουμε στην αρχή ενός χρόνου, ψάχνουμε ο καθένας τον δρόμο του, που είναι προσωπικός και διαφορετικός από τους δρόμους όλων των άλλων, και επανεξετάζουμε τις στρατηγικές μας.
Προϋποθέσεις, όμως, για την ευτυχία είναι η υγεία, η ειρήνη, η δουλειά, η ελευθερία. Οπου δεν υπάρχουν αυτά, οι δυνατότητες να ευτυχίσουμε είναι περιορισμένες. Γι’ αυτό εύχομαι σε όλους τους Χανιώτες συμπολίτες μου για τον καινούριο χρόνο: υγεία, ειρήνη, θέση εργασίας και δημοκρατία!
Γιώργος Κιαγιάς

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα