Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Εξόρμηση του Πανεπιστημίου των Ορέων στον Δήμο Αμαρίου

Tο Πανεπιστήμιο Των Ορέων, πραγματοποίησε μεγάλη εξόρμηση στο Δήμο Αμαρίου Ρεθύμνης, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 και όπως αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή του:

α.«Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αγίας Φωτεινής, Αλληλοδιδασκαλία για την Συγκομιδή του βαμβακιού που είχαμε σπείρει την περασμένη άνοιξη, με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου καθώς και του σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αυτάρκεια και την ιερή τέχνη της Υφαντικής.
β. Από το πρωί πραγματοποιήθηκαν Ιατρικές εξετάσεις στο χωριό Παντάνασσα, όπου εξετάστηκαν 150 ασθενείς από την ομάδα των εθελοντών – ιατρών του ΠτΟ.
γ. Στο Καφενείο των Ορέων, στο χωριό Παντάνασσα, συζητήθηκαν με τους κατοίκους και εκπροσώπους των δημοτικών αρχών, θέματα που αφορούν στην οικογένεια, στην απουσία της μητέρας από το σπίτι, στην τοπική οικονομία, την κτηνοτροφία και στην Ιερή τέχνη της Υφαντικής της Κρήτης. Η ομάδα της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi, είδε, φωτογράφισε και κατέγραψε, θαυμάσια υφαντά της περιοχής και έγινε μια εξαιρετικά δημιουργική συζήτηση με πολλούς κατοίκους της περιοχής Αμαρίου. Μια υπέροχη Αρχόντισσα της Παντάνασσας, μας προσέφερε ένα υπέροχο Εφτάζυμο ψωμί, ζυμωμένο με τα χέρια της, για να μας τιμήσει. Ο πολιτιστικός Σύλλογος με την πρόεδρο του, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Αμαρίου, μας τίμησαν με την παρουσία τους και την ευγενή φιλοξενία τους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα