Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Εξοικονόμηση πόρων στην Κίσσαμο

Τεράστια εξοικονόμηση πόρων θα φέρει στον Δήμο Κισσάμου η λειτουργία του “Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων” (ΣΜΑ) για την αγορά του οποίου εγκρίθηκε η προμήθεια αυτές τις ημέρες από την “Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης”.

Ο ΣΜΑ θα λειτουργήσει δίπλα στον χώρο της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού του κόλπου της Κισσάμου και θα περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις των απορριμματοφόρων από την Κίσσαμο στο εργοστάσιο απορριμμάτων στην Κορακιά Ακρωτηρίου.
«Πρόκειται για ένα έργο ύψους 600.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Το ξεκίνησε και το τέλειωσε αυτή η δημοτική αρχή και θεωρώ ότι είναι από πιο σημαντικά έργα. Όλοι οι δήμοι θα πρέπει να κάνουν σταθμούς μεταφόρτωσης» δήλωσε στα “Χ.ν.” ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Σπύρος Μαυροδημητράκης.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «καθημερινά από το Καστέλι φεύγουν 4 και το καλοκαίρι 5 απορριμματοφόρα για τα Χανιά, πολλές φορές και δύο φορές! Τώρα θα πηγαίνει ο τράκτορας με τα δύο κοντέινερ στα οποία συμπιέζονται 50 κυβικά απορριμμάτων στο καθένα. Το όφελος είναι 400 ευρώ την μέρα για 7 ημέρες την εβδομάδα σε πετρέλαιο! Το κέρδος για τον Δήμο και κατ’ επέκταση για τον δημότη είναι τεράστιο. Επίσης θα αποφεύγεται η κίνηση παλαιών απορριμματοφόρων που είναι και ρυπογόνα».
Ο χώρος εγκατάστασης του ΣΜΑ έχει επιλεγεί και είναι δίπλα στο βιολογικό καθαρισμό. «Όταν φτιάχθηκε ο βιολογικός είχαν αγοραστεί κάποια οικόπεδα που δεν χρησιμοποιήθηκαν. Αξιοποιήσαμε ένα από αυτά τα ακίνητα έκτασης 2 στρεμμάτων προκειμένου εκεί να γίνει η ξεχωριστή εγκατάσταση του ΣΜΑ» υπογραμμίζει ο κ. Μαυροδημητράκης.
Παρ’ ότι λόγω ελλείψεων στην αγορά υπάρχει ζήτημα με την προμήθεια του οχήματος του ΣΜΑ, από τον Δήμο Κισσάμου, γίνεται προσπάθεια ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο άμεσα ώστε να μπορεί να λειτουργήσει τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Αποβλήτων μέχρι το τέλος της χρονιάς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα