Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων σε επιχειρήσεις

Εξιχνιάστηκαν έντεκα υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων σε επιχειρήσεις στο Ηράκλειο, ενώ για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 53.000 ευρώ περίπου, ηλεκτρονικές συσκευές και δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση έντεκα (11) υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων (9 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) διαφόρων επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.08.2023 έως και 17.11.2023, οι δύο (2) ημεδαποί είχαν διαπράξει από κοινού τις ανωτέρω κλοπές-διαρρήξεις, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 53.140 ευρώ, τραπεζικές επιταγές, καταγραφικά μηχανήματα καμερών ασφαλείας, χρηματοκιβώτιο, μια (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα, και ηλεκτρονικές συσκευές.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ημεδαπών από αστυνομικούς ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης δράσης Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων εβδομήντα τριών (673) ευρώ, τετρακόσια δύο (402) ναρκωτικά δισκία, σιδερένιος λοστός, δύο (2) ηλεκτρονικά τσιγάρα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, κατά την διενέργεια της έρευνας σε οικία ενός εκ των κατηγορουμένων συνελήφθη ημεδαπή για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα