Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

“Εξερευνώντας τις πόλεις”

» Φωτογραφική έκθεση από Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες

“Εξερευνώντας τις πόλεις μας”, τιτλοφορείται η συλλογική φωτογραφική έκθεση που διοργανώνει Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔOM) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, στο Γιαλί Τζαμισί. Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή το απόγευμα ενώ η έκθεση θα παρουσιάζεται έως την Τετάρτη 7 Ιουλίου.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από μεικτές ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων (Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών) με θέμα την ταυτότητα της πόλης, στην οποία συμβιώνουν καθημερινά, εκφράζοντας τη δική τους πραγματικότητα.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων από κοινότητες Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών, που λήφθηκαν στο πλαίσιο σύντομων εργαστηρίων φωτογραφίας σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κατερίνη, Λιβαδειά, Πειραιάς).

Στόχος της έκθεσης, όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” η Χριστίνα Χρηστίδου από τον ΔΟΜ, είναι να εμπνεύσει το διάλογο πάνω στην ταυτοτική αντίληψη της κάθε πόλης και να αναδείξει πτυχές αρμονικής συνύπαρξης των προσφύγων και μεταναστών με τις κοινωνίες υποδοχής.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη και με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ώρες λειτουργίες: Δευτέρα και Τρίτη 11-1 το μεσημέρι & 6-10 το βράδυ, την Τετάρτη 11-1 το μεσημέρι.

Επόμενος σταθμός της έκθεσης είναι το Ηράκλειο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα