Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Εξελίσσεται ο… ρομποτικός Διαμαντίδης από το Γυμνάσιο Πλατανιά


Στην εξέλιξη του ρομπότ “Διαμαντίδης”, που είχαν πρωτοπαρουσιάσει την Ανοιξη, δουλεύουν τώρα οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατανιά. Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ανοικτού Κώδικα το απόγευμα της Τετάρτης οι μαθητές του Γυμνασίου μαζί με παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία Πλατανιά και Αγίας Μαρίνας εργάστηκαν πάνω στην κατασκευή του “ρομπότ – μπασκετμπολίστα”, αλλά και στην εξέλιξή τους.

«Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι τα παιδιά να μπουν στο πνεύμα του προγραμματισμού» είπε στα “Χ.Ν.” ο διευθυντής του σχολείου και καθηγητής Πληροφορικής κ. Βασίλης Παπαστάμος. Τα παιδιά μελέτησαν τις λειτουργίες του ρομπότ, έκαναν μετρήσεις με τους αισθητήρες, συναρμολόγησαν με οδηγίες από τον κ. Παπαστάμο και στη συνέχεια μελέτησαν τις βολές και τις θέσεις του μπασκετμπολίστα.

«Στόχος μας είναι να εξελίξουμε το ρομπότ μας. Γιατί το ονομάσαμε “Διαμαντίδη”; Γιατί όταν το σκεφθήκαμε ήταν η εποχή που είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει το μπάσκετ» μας είπε ο μαθητής του Γυμνασίου Πλατανιά Δημήτρης Παπαδογιωργάκης. Οι μαθητές του σχολείου εργάστηκαν πολλές ώρες πάνω στο συγκεκριμένο ρομπότ, αλλά και σε άλλα ακόμα αξιοποιώντας τα μοντέλα της Lego, αλλά κυρίως τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους. Σήμερα οι δράσεις Πληροφορικής στο Γυμνάσιο Πλατανιά συνεχίζονται με τον μαραθώνιο προγραμματισμού στο οποίο θα μετέχει μια ομάδα, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με θέμα “Προγραμματισμός app για κορίτσια”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα