Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Έξαρση ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω πανδημίας

Η περίοδος της πανδημίας αύξησε τα περιστατικά και τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την χώρα. Αυτό δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία που επεξεργάζονται οι αρμόδιοι φορείς και ένα μέρος των οποίων παρουσιάσθηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάλεμε.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από γυναίκες επιστήμονες από τον “Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών” του Δ. Χανίων, το “Χαμόγελο του Παιδιού” και αρμόδια υπάλληλος της αστυνομίας αναφέρθηκαν στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.
«Ο εγκλεισμός κατά την πανδημία αύξησε την πίεση μέσα στην οικογένεια. Για έναν άνθρωπο που έχει άγχος, ή αντιμετωπίζει θέματα κατάθλιψης ή έχει τάσεις προς τη βία οι κρίσεις μεγεθύνουν τα προβλήματα αυτά και εντείνουν συμπεριφορές που μπορεί να γίνουν επιθετικές» ανέφερε η εκπρόσωπος του “Χαμόγελου του Παιδιού” συμπληρώνοντας πως «η βία οδηγεί σε πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, ψυχολογικές διαταραχές και παθήσεις. Με την ένωση δυνάμεων με τους θεσμικούς φορείς, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία, τους πολίτες θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. »
Για μια «μάστιγα» που αποτελεί «εμπόδιο στην ισότητα των φύλων και στη χειραφέτηση των γυναικών» έκανε λόγο η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δ. Πλατανιά κ. Ασπασία Λουπάκη. Παράλληλα παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος παγκόσμια ενώ συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάλεμε για την πρωτοβουλία του. Στη σημασία της υλοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων αναφέρθηκε η επίσης αντιδήμαρχος κ. Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη- Πλοκαμάκη, καθώς ο Δήμος Πλατανιά ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.
Τέλος η περ. Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη- Κρασουδάκη στο χαιρετισμό της επισήμανε πως πριν από τέσσερα χρόνια έγινε η πρώτη πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία μια πρωτοβουλία που θα πρέπει να συνεχιστεί από το αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε οι νέες γενιές να λάβουν μια διαφορετική διαπαιδαγώγηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα