Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ευρωπαϊκές “δοκιμασίες”

Κρίσιμες ώρες για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις.
“Κίτρινα γιλέκα” και “γαλλικός χειμώνας της οργής”, ένα “χαώδες” Βrexit, εκλογή της Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Eνωσης με ταυτόχρονη αποχώρηση της Αγκελας Μέρκελ, (η οποία αναμφίβολα έχει σημαδέψει με την ακολουθούμενη πολιτική της τις ευρωπαϊκές εξελίξεις), ενίσχυση της ακροδεξιάς σε κάποιες χώρες, “δείχνουν” ότι η Ευρώπη, βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, με ένα “αύριο” που δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί.
Οι εξελίξεις γύρω από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα… τρέχουν συνεχώς, φέρνοντας “αναταραχές” -με ως επί το πλείστον κοινωνικές εκρήξεις- σε ένα -αλλοτινό- σταθερό πολιτικό σκηνικό, με άγνωστες, πλέον, πιθανές, πολιτικές αλλαγές.
Και τούτο, όσο και αν προσπαθούν οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών να “περιορίσουν” τυχόν “απώλειες” και να κρατήσουν “στο ύψος της” την Ευρωπαϊκή Eνωση, στη βάση της ιδέας για την οποία δημιουργήθηκε: να λειτουργεί ως πυλώνας προστασίας και σταθερότητας, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά τις προκλήσεις που απειλούν την συνοχή της.
Θα είναι άραγε οι μέρες που έρχονται χωρίς άλλα… σύννεφα για την Ευρώπη και τους πολίτες της;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες