Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Εβδομάδα επισκέψεων στο ΓΕΛ Αλικιανού

Την εβδομάδα 6 με 10 Δεκεμβρίου 2021, το Γενικό Λύκειο Αλικιανού δέχθηκε επισκέψεις! Στα πλαίσια του σχεδίου ERASMUS+ me τίτλο «Protect your Digital Way Today and Tomorrow», 25 μαθητές και καθηγητές από Ρουμανία (Λύκειο «Ντάντε Αλιγκέρι» – Βουκουρέστι) και Τουρκία (Εκπαιδευτικό Ίδρυμα για χαρισματικούς μαθητές – Άδανα), μαζί με αυτούς του Γενικού Λυκείου Αλικιανού, παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε σειρά από δράσεις και εργαστήρια με θέμα την ψηφιακή ασφάλεια και την κρυπτογράφηση δεδομένων.

Έτσι, ανάμεσα σε άλλα,

• κατασκεύασαν μια απλή εκδοχή της κρυπτογραφικής μηχανής ENIGMA,
• παρακολούθησαν παρουσίαση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την ψυχολόγο κ. Έλενα Παλούμπη (MS Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, Δικανική συμβουλευτική Πνευματικής Υγείας) με θέμα τα κοινωνικά δίκτυα,
• επισκέφθηκαν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο,
• τροποποίησαν λογισμικό απλής κρυπτογράφισης
• ενημερώθηκαν από τον κ. Γεώργιο Νάκο, Ψυχολόγο Αξιωματικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με το διαδικτυακό έγκλημα.

Παράλληλα οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια, να έρθουν σε επαφή με την Κρητική κουλτούρα και να γευτούν γεύσεις της Kρητικής γαστρονομίας.

Στο Γενικό Λύκειο Αλικιανού επενδύουμε σε τέτοιου είδους προγράμματα γιατί πιστεύουμε ότι, εκτός από τις γνώσεις που αποκομίζουν οι μαθητές που συμμετέχουν, η αλληλεπίδραση που συντελείται με τους μαθητές του εξωτερικού και η συνολική εμπειρία, αφήνουν ένα τεράστιο θετικό αποτύπωμα στις ζωές των μαθητών και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία. Υποσχόμαστε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ότι θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερες τέτοιες δράσεις, για να δίνουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές μας να βιώνουν τέτοιες εμπειρίες.

Τέλος θα θέλαμε πολύ να ευχαριστήσουμε θερμά :

• Τον πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος και Πολιτιστικού Κέντρου Σκινέ «Ιουλιανός Τσιράκης», Δρ. Σεραφείμ Καστανάκη , καθώς και τον διαχειριστή της αίθουσας Πατήρ Νικόλαο Λαδόπουλο
• Το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τις ψυχολόγους κυρίες Μαρία Φουσταλιεράκη και Έλενα Παλούμπη
• Το ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τον πρόεδρό του κ. Γιαννακάκη Ιωάννη, καθώς και τον Υπεύθυνο Θεμάτων Πολιτισμού κ. Μανωλικάκη Λεωνίδα.
• Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή Νικόλαο και την κυρία Αθανασία Γ. Ζώτου από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων
• Τον καθηγητή κύριο Χατζάκη Ιωάννη, πρόεδρο του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καθώς και τον Δρ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, Ακαδημαϊκό Συντονιστή του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων.
• Την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, την Αστυνόμο Β’ Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής κυρία Όλγα Γαλάνη και τον ψυχολόγο Αξιωματικό κύριο Γεώργιο Νάκο.

Οι Εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αλικιανού


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα