Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Αιτήματα εργαζομένων ΟΤΑ σε δημάρχους του Νομού Χανίων

Ανοιχτό κάλεσμα απηύθυνε σήμερα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Ν. Χανίων στους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια Αποκόρωνα, Γαύδου, Καντάνου-Σελίνου, Κισάμου, Πλατανιά, Σφακίων και Χανίων, «να τοποθετηθούν σε ζητήματα κρίσιμα για τη λειτουργία των Δήμων και την παροχή ικανοποιητικών υπηρεσιών προς τους πολίτες». Παράλληλα, τονίζουν πως «η διατήρηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη».

Οπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου στη σχετική επιστολή του προς τους δημάρχους, «είναι φανερό, ότι στην περίοδο της βαθιάς ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς τουλάχιστον επιπέδου διαβίωσης, την κοινωνική συνοχή, την πολύπλευρη στήριξη των δημοτών και την τοπική ανάπτυξη. Ζητάμε λοιπόν την έμπρακτη αντίθεση των Δημοτικών αρχών και Συμβουλίων στη μνημονιακή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας όχι με ανέξοδα ευχολόγια αλλά με πράξεις και αγώνα».
Στη συνέχεια και ανάμεσα σε άλλα, καλούν τους Δημάρχους των Ο.Τ.Α. των Χανίων «να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα αιτήματα κι ερωτήσεις μας» και μεταξύ άλλων ζητούν:
•Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι στους πολίτες.
•Να καταγγελθεί η μνημονιακή πολιτική των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.

•Να μην εφαρμοστεί η προβλεπόμενη από το Ν. 4257/2014 εκχώρηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη σε εργολάβους. Να μην συμπληρωθεί από κανένα Δήμαρχο το ερωτηματολόγιο Φούχτελ.

•Να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταρτίζονται και ειδικεύονται, ώστε να εξασφαλιστεί η ικανοποιητική λειτουργία των υπηρεσιών, χωρίς εργολάβους και μεσάζοντες.

•Να μην αντικατασταθούν οι δημοτικές δομές και υπηρεσίες από Κοινωφελείς Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

•Να μην εφαρμοστεί το σύστημα αξιολόγησης προσωπικού που καταργεί την ισονομία μεταξύ των εργαζόμενων.

•Να μη διασπώνται οι υπηρεσίες με κριτήρια τα συμφέροντα των αιρετών και την τακτοποίησή τους σε διοικητικούς θώκους.
•Να εξασφαλιστούν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους  ιδίως σε υπηρεσίες όπως της Καθαριότητας του Πρασίνου και της Τεχνικής υπηρεσίας- συνεργεία.•

•Να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία των Δημοτικών Αρχών με τον Σύλλογο Εργαζομένων.

•Στις επικείμενες Διοικητικές Αναδιαρθρώσεις (π.χ. συγχωνεύσεις Ν.Π., νέος ΟΕΥ, συγχωνεύσεις υπηρεσιών, κλπ.) να υπάρχει διαβούλευση με τους εργαζόμενους και το σωματείο τους.

•Να παραχωρηθούν γραφεία στο Δημαρχείο Χανίων ή το Μέγαρο Πάνθεον για τις ανάγκες του Συλλόγου Εργαζομένων, ώστε να μη σπαταλούνται χρήματα για ενοίκια. Να αποδοθούν στο Σωματείο τα οφειλόμενα χρήματα για τα έτη 2011-13.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα