Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Εθελοντισμός, αγάπη και νέο περιβάλλον, για ένα μικρό μαθητή με ειδικές ανάγκες

Όταν η αγάπη για τον συνάνθρωπο δεν κλείνει τα μάτια, όλα μπορούν να συμβούν και να είναι μόνο τα καλά. Με αυτή την οπτική, αλλά και στάση ζωής, πάνω από 15 εθελοντές πολίτες του Ηρακλείου ανασήκωσαν τα μανίκια και δημιουργούν ένα νέο, καθαρό και υγιές περιβάλλον για ένα μικρό μαθητή εννέα ετών ο οποίος πηγαίνει σε ειδικό σχολείο.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, μία ηλικιωμένη γυναίκα 84 ετών μεγαλώνει μόνη της το εγγονάκι της, ζώντας και οι δύο σε ένα σπίτι το οποίο όμως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει ένα μικρό παιδί.

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας “Κίτρινη Αποστολή” στο Ηράκλειο, μόλις έμαθαν για το τι βιώνει η γιαγιά με το εγγονάκι της, το οποίο πηγαίνει σε ειδικό σχολείο, κινητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα το σπίτι σήμερα να ανακαινίζεται, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Υγρασία, πεσμένοι σοβάδες, μούχλα και όλα όσα δυσχέραιναν τη διαβίωση του μικρού παιδιού, ανήκουν στο παρελθόν. Ένας μηχανικός από το Ηράκλειο μαζί με όλο το συνεργείο του, βάζοντας εργασία και υλικά, εργάζεται πυρετωδώς, ώστε να δημιουργήσει μαζί με τους εθελοντές το νέο περιβάλλον στο σπίτι της ηλικιωμένης στην περιοχή Πατέλες του Ηρακλείου.

“Όλα με αγάπη” όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Διονυσία Μαράκη από την Κίτρινη Αποστολή, και “όλα δωρεάν”: «Οι εθελοντές που οργανωθήκαμε, ενισχύσαμε τον μικρό μαθητή με ρούχα, παπούτσια αλλά και προϊόντα διατροφής. Φτιάχνουμε το σπίτι μέσα και έξω, το μονώνουμε, το σοβαντίζουμε και δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον. Παράλληλα, μία εθελόντρια κοινωνική λειτουργός βρίσκεται δίπλα στη γιαγιά και το εγγονάκι της, μιας και οι γονείς δεν είναι σε θέση να βρεθούν δίπλα τους».
Η ανακαίνιση του μικρού σπιτιού έχει κάνει ευτυχισμένο τον μικρό και έχει, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, γεμίσει με αισιοδοξία την ηλικιωμένη γυναίκα η οποία, σύμφωνα με την Διονυσία Μαράκη, «έχει πολύ προστατευμένο το παιδί, το έχει πεντακάθαρο, απλά δεν είχε τη δυνατότητα να του προσφέρει ένα υγιές και βιώσιμο εστιακό περιβάλλον».

Όπως ανέφερε η εθελόντρια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η μαγεία του εθελοντισμού συναντάει πάντα τη μαγεία της αγάπης… Τα σπίτια ανακαινίζονται, αυτή η μαγεία όμως τα ομορφαίνει».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες