Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Εθελοντική προσφορά νέων στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Νέοι και νέες από το Βερολίνο και από την Κρήτη συμμετείχαν σε Πρόγραμμα Ανταλλαγής με τη στήριξη του Ελληνο-Γερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες είχαν κοινό Πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς τόσο στο Ευρω-Μεσογειακό Κέντρο Νεότητας – Παράρτημα της ΟΑΚ, όσο και στο Ίδρυμα, με εργασίες καθαρισμού κλαδιών και βαψίματος, με καθαρισμό του συνεδριακού και εκθεσιακού υλικού στους χώρους του Ιδρύματος, αλλά και την εμπειρία με το πάτημα σταφυλιών.

Παράλληλα, επισημάνεται πως είχαν την ευκαιρία να μάθουν στοιχεία της ελληνικής και της γερμανικής γλώσσας, καθώς και την κοινή ιστορία των δύο λαών, σε συζητήσεις με τους Επιστημονικούς Συνεργάτες του Ιδρύματος, αλλά και με επίσκεψη στο Γερμανικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο στο Μάλεμε, όπου ακολούθησε συζήτηση με τον ερευνητή και ειδικό σε θέματα Ευρώπης και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Laurens Hogebrink. Επισκέφθηκαν, επίσης, την πόλη των Χανίων και τη Συναγωγή και ξεναγήθηκαν από τους Έλληνες συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, καθώς και από την εθελόντρια Βασιλική Παρασκευάκη. Επίσης, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Γωνιάς και το εκεί Εκκλησιαστικό Μουσείο, αλλά και στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως (Χρυσοπηγής), όπου και γνώρισαν την οικολογική καλλιέργεια και την περιβαλλοντική εκπαίδευση της Μονής.

Όπως σημειώνεται, η προσφορά των νέων στο πλαίσιο του Προγράμματος «ήταν σημαντική και σίγουρα συνέβαλε στην καλύτερη αλληλογνωριμία και κατανόηση σε θέματα ιστορίας, πολιτισμού και καταλλαγής. Ευχή όλων η προσπάθεια αυτή να μπορέσει να έχει και συνέχεια. Τον Ιούνιο του 2023 θα ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα στο Βερολίνο».

Τέλος, αναφέρεται πως την οργάνωση και τον συντονισμό είχε η Επιστημονική Συνεργάτης της ΟΑΚ Αικατερίνη Καρκαλά σε συνεργασία με την υπεύθυνη από το Βερολίνο Tina Rupprecht.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα