Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις στο Κολυμπάρι

Δύο εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Κολυμβάρι Χανίων το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (05 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών (8 Ιουνίου).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «την Δευτέρα 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το ξενοδοχείο Avra Imperial στο Κολυμβάρι Χανίων διοργανώνει δενδροφύτευση στο Περιφερειακό Ιατρείο Κολυμβαρίου στις 10.00 π.μ.
Από το 1974 που ξεκίνησε ο εορτασμός της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια πλατφόρμα δημόσιας προβολής περιβαλλοντικών θεμάτων. Για την φύτευση, έχοντας ως γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, έχουν επιλεγεί τοπικά είδη χλωρίδας. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή την εθελοντική δράση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την δημιουργία ενός περιβάλλοντος βιώσιμου και απόλυτα εναρμονισμένου με την φύση».

Αντίστοιχα, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών το ξενοδοχείο Avra Imperial στο Κολυμβάρι Χανίων διοργανώνει καθαρισμό της παραλίας Κολυμβαρίου στις 10.00 π.μ. Όπως σημειώνεται «η μόλυνση των θαλασσών συνδέεται άμεσα με την μόλυνση που αντικρίζουμε καθημερινά στις παραλίες μας καθώς σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών το 80% της ρύπανσης προέρχεται από την στεριά ενώ 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στις θάλασσες. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή την εθελοντική δράση που έχει ως βασικό στόχο την προστασία των θαλασσών μας και την διατήρηση Υγιών Ωκεανών και κατ’ επέκταση ενός υγιή πλανήτη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα