Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Εθελοντικές ομάδες για τη στήριξη του έργου της πυροσβεστικής στο Λασίθι

Το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικρές εθελοντικές ομάδες που θα συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, ο οποίος στη διάρκεια συνάντησης με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Λασιθίου και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες, σε συνάντηση που θα έχει με τους προέδρους των κοινοτήτων του δήμου, θα συζητηθεί η συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και οι και οι ενέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν.

Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης του επιχειρησιακού σχεδιασμού, με στόχο όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκε από κοινού ο καλύτερος δυνατός συντονισμός δράσης και η αρτιότερη συνεργασία μεταξύ πυροσβεστικής και δήμου, «προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, κατά την θερινή περίοδο» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από τον δήμο Αγίου Νικολάου.

Μάλιστα, ο δήμος, όπως έγινε γνωστό, μέσω της χρηματοδότησης από την πολιτική προστασία, αναμένεται να προχωρήσει στην προμήθεια συγκεκριμένων ειδών προκειμένου να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστών. Ο κ. Ζερβός, αναφερόμενος στην αξιοποίηση της οικοπεδικής έκτασης στην περιοχή Γλύματα, την οποία αγόρασε και διέθεσε ο δήμος για την τακτοποίηση των στεγαστικών αναγκών, τόσο της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου και της Π.Υ Αγίου Νικολάου, όσο και των υπηρεσιών της διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, δήλωσε ότι η διαδικασία για τη μεταβίβαση του ακινήτου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρίσκεται στο τέλος της. «Έχει κατατεθεί τροπολογία στο υπουργείο Περιβάλλοντος, και εντός του επόμενου διμήνου αναμένεται η ψήφιση της. Κατά συνέπεια, ο μεγάλος στόχος του δήμου που αφορά στην δημιουργία Διοικητηρίου Πυροσβεστικής και Αστυνομίας στην Π.Ε Λασιθίου, ολοκληρώνεται. Η κυκλοφοριακή φόρτιση που υπάρχει μέσα στην πόλη λόγω της λειτουργίας των παραπάνω υπηρεσιών, αναμένεται να μειωθεί, ενώ οι υπηρεσίες θα στεγάζονται σε χώρους κατάλληλους, ώστε να επιτελούν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, κατέληξε ο κ. Ζερβός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα