Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Ερώτηση στη Βουλή για την Μονή Γουβερνέτου

Ερώτηση στην Βουλή για την Μονή Γουβερνέτου και την πόρτα που έχει τοποθετηθεί στον δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης  «στο Ακρωτήρι Χανίων στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή Γουβερνέτου και σε συνέχεια στο φαράγγι του Καθολικού, στις αρχές του Απρίλη έχει χτιστεί από τη Μονή μια πέτρινη πύλη (περιοχή Κουμαρέ) σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από αυτή. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως «Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο» αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον Δασικό Χάρτη που αναρτήθηκε πρόσφατα η περιοχή χαρακτηρίζεται ως Δ.Δ., δηλαδή ως ακραιφνώς Δασική έκταση με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις της Μονής.

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, η Ιερά Μονή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δικαιολογεί την ενέργεια αυτή εξαιτίας των «κατ’ επανάληψη φαινομένων συνωστισμού κατά τις εξορμήσεις πολυάριθμων συμπολιτών μας σε όλη την περιοχή μας (από την αρχή των περιοριστικών μέτρων μέχρι και σήμερα) οι οποίοι δεν τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.. έκνομων ενεργειών… λαθραίων ανασκαφών, λαθροθηρίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τέλεσης σατανιστικών τελετών, αλλά και ύποπτων βραδινών και μεταμεσονύκτιων συναντήσεων».

Η Κοινότητα Χανίων κατά την τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της στις 26/4/2021, εξέδωσε ψήφισμα στηλιτεύοντας την «αυθαίρετη ενέργεια των κληρικών της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου να τοποθετήσουν τοιχία, κάγκελα και πόρτες στη δημόσια επαρχιακή οδό Ε38».

Ερωτάται o κ. Υπουργός:

Είναι παράνομη η ενέργεια της Μονής να τοποθετήσει πόρτα στον δρόμο; Είναι δημόσιος ή ιδιωτικός αυτός ο δρόμος;
Ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει προκειμένου να αποκατασταθεί η ελεύθερη διέλευση στο δημόσιο δρόμο αλλά και μέσω αυτού στο φαράγγι του Αυλακίου και την ομώνυμη παραλία;»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες