Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Ερωτηματικά για τη διαχείριση των δέντρων στον Δημοτικό Κήπο

Έπεσε μεγάλο κλαδί στην είσοδο της οδού Τζανακάκη

Ερωτήματα για τη διαχείριση των δέντρων στο πλαίσιο της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου προκαλούνται μετά το περιστατικό που σημειώθηκε όταν ένα μεγάλο κλαδί έπεσε στην είσοδο της οδού Τζανακάκη.

Και αυτό τη στιγμή που η διαχείριση των δέντρων έγινε μετά από υποδείξεις εξειδικευμένου επιστήμονα για το ποια είναι επικίνδυνα.
Ο επιστήμονας, δασολόγος – φυτοπαθολόγος, είχε πραγματοποιήσει δειγματοληπτικό έλεγχο στις 3 Ιουνίου 2021 με τον δήμαρχο Χανίων, να δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι στις επιθυμίες μας η κοπή και η απομάκρυνσή τους, παρά μόνο στις περιπτώσεις, που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και μόνο τότε».
Επιπλέον σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των “Χ.ν.” στο δημοτικό συμβούλιο στις 19 Απριλίου 2022, ο δήμαρχος Χανίων επανέλαβε πως από τον δημοτικό κήπο θα κοπούν 10 δέντρα και θα φυτευτούν 27 και ότι αυτά που θα κοπούν είναι άρρωστα ή είναι επικίνδυνα για τους πεζούς.
Στο πλαίσιο της ανάπλασης κόπηκαν άλλα δέντρα αλλά διατηρήθηκαν τα κλαδιά σε αυτό που χθες αποδείχτηκε επικίνδυνο.
Ευτυχώς, την ώρα που χθες έπεσε το κλάδι δεν περνούσε κόσμος και δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Άμεσα έσπευσε προσωπικό του Δήμου Χανίων για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνση του κλαδιού ενώ για το μέλλον του συγκεκριμένου δέντρου, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Δήμος θα περιμένει απαντήσεις από τους αρμόδιους γεωπόνους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα