Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Ερωτήματα προς υποψήφιους δημάρχους

Πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους, να δηλώσουν τις προθέσεις τους σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων με αφορμή τις δημοτικές εκλογές.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων 8 ετών οφείλεται κυρίως στις τεράστιες προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες κτλ) και φυσικά σε όλους τους εμπλεκόμενους στον κύκλο της τουριστικής οικονομίας (ταξί, λεωφορεία κτλ). Είναι φανερό, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων δημάρχων οι υποδομές, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι ίδιοι οι επισκέπτες μας, είναι πολύ πίσω και χρειάζονται άμεσα συντήρηση και αναβάθμιση».

Στη συνέχεια ζητούν από τους υποψήφιους δημάρχους τις θέσεις τους για:
• Αναβάθμιση υποδομών (δρόμοι, πεζοδρόμια, δεντροφύτευση, πάρκα): τι προτίθενται να κάνουν, σε ποιες περιοχές και με τι πόρους. Επισημαίνει «το γεγονός ότι όλες οι περιοχές σε όλους τους δήμους έχουν ανάγκη από βελτίωση των υποδομών τους εξωραϊσμό, αισθητική αναβάθμιση, παραδείγματος χάριν απομάκρυνση φωτεινών επιγραφών όπου πολύ απλά ο νόμος δεν τηρείται».

•Φαινόμενο Airbnb: επαναλαμβάνουν ότι «είναι μια τάση της αγοράς, καλοδεχούμενη, και θα θέλαμε να γνωρίζουμε, στο βαθμό που επιτρέπεται στις δημοτικές αρχές, πως μπορεί να μπει σε ένα σοβαρό και ελεγχόμενο πλαίσιο αυτή η δραστηριότητα, αφού μέχρι τώρα, πέραν από τα γνωστά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι γνωστό σε όλους ότι οι υποδομές υποφέρουν, ενώ υπάρχει πρόβλημα στέγασης, ασφάλειας σε πολυκατοικίες, γειτονιές» κτλ.

• Για δημιουργία γηπέδου golf στο νομό Χανίων. «Ποια είναι η άποψη των υποψήφιων δημάρχων;».

• Συγκεκριμένες παραλίες «με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, έχουν προβλήματα από την ανεξέλεγκτη ροή επισκεπτών, οι οποίοι παρκάρουν οπουδήποτε, τοποθετούν σκηνές για να περάσουν την μέρα τους κτλ.». «Πως σκέπτονται να βελτιώσουν και να αναπτύξουν αυτές τις παραλίες και τι θα κάνουν άμεσα για το ανεξέλεγκτο parking και την ελεύθερη, δηλαδή παράνομη κατασκήνωση».

• Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ποιες είναι οι απόψεις τους «για το ελεύθερο ωράριο των καταστημάτων (σε συνεργασία με την περιφέρεια) το οποίο βάση νόμου είναι έτσι και αλλιώς 9:00 – 21:00, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να μένουν ανοιχτοί ή όσοι επιθυμούν διευρυμένο ωράριο να μπορούν και να το πράττουν».

• Παράνομη στάθμευση: «Πρέπει οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μας ενημερώσουν πως θα ελέγξουν αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο».
Καταλήγοντας η Ενωση τονίζεται ότι «με την σωστή πολιτική μπορούν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του νόμου Χανίων και την ευημερία της κοινωνίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα