Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ερωτήματα για τη στάση του Δήμου για το αντλιοστάσιο Σταυρού

Αξιοσημείωτη η απουσία της δημοτικής αρχής για το θέμα του αντλιοστασίου στον Σταυρό Ακρωτηρίου σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, καθώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις κατοίκων, εθελοντών, μελών κ.λπ. δεν έχει ανταποκριθεί σε κάποιο από τα αιτήματά τους. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο σύλλογος στη νέα του ανακοίνωση, στην πολυσύχναστη παραλία της Παχιάς Άμμου βρέθηκε σήμερα η 4η φωλιά θαλάσσιας χελώνας!

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Την Πέμπτη 20 Ιουλίου κάτοικοι εντόπισαν στην παραλία της Παχιάς Άμμου 40 περίπου μέτρα από το σημείο στο οποίο κατασκευάζεται το αντλιοστάσιο λυμάτων, φωλιά θαλάσσιας χελώνας. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί περίφραξη και σήμανση και έχει ενημερωθεί ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας (ΑΡΧΕΛΩΝ). Πρόκειται για την 4ή φωλιά που έχει εντοπιστεί τον τελευταίο μήνα στη συγκεκριμένη παραλία.
Η φωλιά βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της παραλίας και είναι αξιοθαύμαστο με πόση προσοχή και σεβασμό αντιμετωπίζουν οι λουόμενοι την παρουσία των θαλασσίων χελωνών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΧ για διάλογο με τους κατοίκους παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος μας έχει καταθέσει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενώ υπάρχουν πλέον πάνω από 70.000 υπογραφές ενάντια στην κατασκευή στο σημείο αυτό.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και τονίζουμε για άλλη μία φορά: Το αντλιοστάσιο λυμάτων είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Σταυρό και απαραίτητο να γίνει, αλλά η τοποθεσία δεν είναι η σωστή.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει δημόσια:
-Για ποιον λόγο δεν εξετάζει εναλλακτική θέση για την κατασκευή του;
-Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η κατασκευή του αντλιοστασίου στο συγκεκριμένο σημείο και υπάρξει υπερχείλιση λυμάτων με ποιόν ακριβώς τρόπο θα προστατευτούν οι λουόμενοι που κάνουν μπάνιο λίγα μέτρα από το χώρο που κατασκευάζεται και πως θα προστατευτούν οι φωλιές των θαλασσίων χελωνών; Θα έρχονται αποφρακτικά φορτηγά να μαζεύουν τα λύματα;
-Που είναι η έκθεση σκοπιμότητας και η έκθεση βιωσιμότητας για την κατασκευή του αντλιοστασίου λυμάτων λίγα μέτρα από την ακτή της Παχιάς Άμμου, η οποία μάλιστα έχει εμφανή σημάδια διάβρωσης;».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Το αντλιοστάσιο λυμάτων δεν έχει καμία δουλεια στην περιοχή του Σταυρού , θα είναι ένα έργο που θα καταστρεψει την πιο ομορφη παραλία των Χανιών ειναι ενα εργο ανευ αξίας , χωρίς μελέτη , είναι γενικώτερα μια απάτη του δήμου και της ΔΕΥΑΧ με έργα βιτρίνας που στο τέλος εαν ερθουν πάλι τα μηχανήματα τον Νοέμβριο θα συμβούν ανεξέλεγκτα επεισόδια ίσως να θρηνήσουμε νεκρούς και την τελική ευθύνη θα την εχει η αλαζονεία του δημάρχου Σημανδηράκη και της φασιστικής κλίκας που διοικούν Χανιά και ΔΕΥΑΧ .

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα