Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Εργο αποχέτευσης στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Την ένταξη ενός ακόμη έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα εξασφάλισε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας μέσω της Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα Πεδιάδας, επιχειρώντας λύση στα προβλήματα αποχέτευσης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για το έργο: “Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων στους οικισμούς Βόνης και Αποστόλων και σύνδεση τους με το υφιστάμενο δίκτυο”, το οποίο εντάχθηκε στο “Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025” και στον Άξονα Προτεραιότητας “Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων” μετά την τεκμηριωμένη πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μινώα Πεδιάδας. Αντικείμενο του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό παρέμβασης 120.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), είναι η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς των Αποστόλων και της Βόνης, ώστε να περιληφθούν τμήματα των οικισμών τα οποία σήμερα δεν διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο».

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Μινώα Πεδιάδας Ηρακλής Κριθινάκης αφού ευχαρίστησαν τον κ. Αρναουτάκη, ανέφεραν πως: «Η Δημοτική Αρχή και η Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου, δίνουν προτεραιότητα σε έργα που αποσκοπούν στη θωράκιση του περιβάλλοντος και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές διαδικασίες με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση άμεσα να υπογράψουμε τη σχετική σύμβαση ώστε σύντομα να ξεκινήσει το έργο. Η αξία της συγκεκριμένης παρέμβασης έγκειται στο σημαντικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, στην εξυπηρέτηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων συμβάλλοντας παράλληλα τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα