Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Εργαστήριο χαρακτικής στο Μουσείο Τυπογραφίας

Την τέχνη της χαρακτικής μέσα από έργα που δημιούργησαν οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μετέχοντες στο εργαστήρι χαρακτικής που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο “Μουσείο Τυπογραφίας, Γιάννης και Ελένη Γαρεδάκη” στο πλαίσιο του Chaniartoon.

Η δράση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με τους μετέχοντες αρχικά να έχουν την ευκαιρία να δουν δημιουργήματα χαρακτικής σε ξυλογραφία και μέταλλο που φιλοξενούνται στο “Μουσείο Τυπογραφίας”.

Στη συνέχεια δούλεψαν και οι ίδιοι πάνω στα δικά τους χαρακτικά στο χώρο του Μουσείου. «Εργαστήκαμε πάνω σε λινόλεουμ (μαλακή επιφάνεια, σαν “σκληρή” πλαστελίνη που μπορεί να χαραχθεί) με απλά κοπίδια και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το ρολό και το μελάνι της τυπογραφίας φτιάξαμε τα δικά μας απλά χαρακτικά» ανέφερε ο κ. Μάριος Ιωαννίδης, διευθυντής του Chaniartoon Festival 2023. «Η χαρακτική είναι μια ιδιαίτερη τέχνη, απαιτεί περισσότερο χρόνο και λεπτομέρεια, χρειάζεται σχέδιο και χάραγμα και μπορεί να τυπωθεί πολλές φορές το κάθε έργο. Υπάρχουν πολλά κόμικ που έχουν γίνει με χαρακτική, κυρίως τα ατμοσφαιρικά λόγω του “μαύρου” και της “σκληρής γραμμής”» είπε ο διευθυντής του φεστιβάλ. Στόχος του εργαστηρίου ήταν οι μετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα της μορφή αυτή τέχνης.

«Στα πλαίσια του φεστιβάλ μας υπάρχουν εργαστήρια που είναι πιο εξειδικευμένα αλλά σε γενικές γραμμές θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσουν διάφορες μορφές τέχνης, να έλθουν σε επαφή με αυτές, να δουν αν τους “ταιριάζει”. Οι δράσεις αυτές είναι δωρεάν, μπορεί κάποιος μόνο να δώσει κάτι για γραφική ύλη για τα παιδιά του συλλόγου “Ορίζοντας”» κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα