Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής (φωτ.)

Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και το Πολυτεχνείο Κρήτης ανοίγει τα «Εργαστήρια Παρασκευής Γευμάτων & Διαλυμάτων: Αλγόριθμοι & Χημικές Ενώσεις» στα Νεροκούρου Χανίων, σε μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Χανίων από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου έως Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, δύο δράσεις, που προσφέρουν ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης και μάθησης STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).
Σκοπός των πρωτότυπων βιωματικών εργαστηρίων στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του Μουσείου, είναι οι μαθητές να συμμετάσχουν σε αυθεντικές καταστάσεις μάθησης με εμπειρίες STEAM, για να κατανοήσουν βασικές έννοιες και δεξιότητες μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση και να αντιληφθούν τη διαχείριση προβλημάτων.

Πρώτη δράση: Cooking STEAM – Μικροί Επιστήμονες στην Κουζίνα

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες, που φοιτούν στην Α΄ Γυμνασίου. Συνδυάζει την Κρητική Διατροφή και τη μαγειρική με το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, τα μαθηματικά και την πληροφορική. Συμμετέχουν: Μαρία Αρχοντάκη (εμψυχώτρια), Στέφανος Αρχοντάκης (μάγειρας), Γιώργος Γυπάκης (μουσικός – εκπαιδευτική οργανοποιία), Λάζαρος Χαραλαμπίδης (πληροφορικός). Α’ Τμήμα: Σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου 09:00-12:00

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη δράση:

 

Επόμενες δράσεις:

Β’ Τμήμα: Σάββατο 20 Νοεμβρίου 09:00-12:00
Γ’ Τμήμα: Σάββατο 27 Νοεμβρίου 09:00-12:00
Δ’ Τμήμα: Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 09:00-12:00

Δεύτερη δράση: Η Χημεία στη ζωή μας – Μικροί Επιστήμονες σε εργαστήριο Χημείας
Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες, που φοιτούν στην Α’ και Β’ Γυμνασίου. Διαλέξεις/ Εργαστήρια στην Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της Χημείας: Από το άτομο στο μόριο- Υδατικά διαλύματα- Κύκλοι χημικών στοιχείων- Ανακύκλωση. Εισηγήτρια Δρ. Κατερίνα Βαβουράκη (Χημικός).
Α’ Τμήμα: Κυριακή 28 Νοεμβρίου 09:00-12:00
Β’ Τμήμα: Κυριακή 28 Νοεμβρίου 12:15-15:15
Γ’ Τμήμα: Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 09:00-12:00
Δ’ Τμήμα: Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 12:15-15:15

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα