Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Εργασίες αποκατάστασης στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

Εργασίες αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για παρεμβάσεις συντήρησης στο κυρίως κτήριο του Μουσείου προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα.

Όπως ανέφερε στα “Χ.ν.” ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης κ. Μανώλης Πετράκης «θεωρήσαμε ότι ήταν η κατάλληλη εποχή να προχωρήσουμε σε κάποιες εργασίες συντήρησης για το κτήριο του Μουσείου μας».

Οι εργασίες ξεκίνησαν από το μπαλκόνι στο ανατολικό τμήμα επί της ακτής Κουντουριώτη. «Στο μπαλκόνι είχαμε μέσα στο καλοκαίρι φούσκωμα των σοβάδων και πτώση τμήματος τους. Έχει στηθεί σκαλωσιά και σύντομα θα έχει γίνει πλήρη αποκατάσταση. Παράλληλα στο δυτικό τμήμα του Μουσείου κοντά στην είσοδο ξεκινούν εργασίες για την αποκατάσταση της οροφής στο σημείο όπου βρίσκεται η “ραφή” κεραμιδιών με το γειτονικό ξενοδοχείο. Δυστυχώς το προηγούμενο διάστημα με την κακοκαιρία είχαμε εισροή νερών. Καθυστερήσαμε τις εργασίες γιατί δεν θέλαμε να τις κάνουμε μέσα στην τουριστική σεζόν που έρχονται οι επισκέπτες και κρίναμε ότι τώρα είναι η καλύτερη εποχή» κατέληξε ο κ. Πετράκης.

Οι εργασίες γίνονται με πόρους του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα