Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Εργασιακό πρωτάθληµα στα Χανιά

» Γήπεδα χωρίς κλιµατισµό και αλλαγές ωρών την τελευταία στιγµή

Φτάνοντας στο τέλος του Eργασιακoύ Πρωτάθληµατος Μπάσκετ Χανίων, περιµέναµε, ίσως µε αφέλεια, κάποια βελτίωση στη διοργάνωση και τις συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήµατος και των τελικών. Αντιθέτως, παρατηρήθηκε έλλειψη ακόµα και των πιο στοιχειωδών πραγµάτων…
Είναι γνωστό, πολλά χρόνια τώρα, ότι το Πρωτάθληµα ουσιαστικά το «τρέχουν» εθελοντές των οµάδων από την Επιτροπή του Εργασιακού Πρωταθλήµατος. Επ’ αυτού συµφωνούν, µε δηλώσεις που έχουν κατά καιρούς κάνει, και οι αρµόδιοι Αντιδήµαρχοι αλλά και Αντιδήµαρχοι που είναι αθλητές στο Εργασιακό.
∆υστυχώς όµως στο κοµβικό σηµείο των τελικών ο ∆ήµος άφησε ξεκρέµαστους και τους εθελοντές και τις οµάδες: για παράδειγµα ενώ υπάρχει ενηµέρωση προς το ∆ήµο και τις οµάδες για το πρόγραµµα των τελικών (ακριβείς µέρες και ώρες) από τις 24 Μαΐου 2024, ώστε να κανονίσουν το πρόγραµµα τους όλοι, ξαφνικά δύο ηµέρες πριν τους τελικούς και ενώ έχουν βγει σχεδόν όλα τα ζευγάρια των τελικών και έχουν οργανώσει οι οµάδες το πρόγραµµα τους, από τον ∆ήµο αλλάζουν τις ώρες. Το αποτέλεσµα ήταν κάποιες οµάδες να έχουν πρόβληµα ακόµα και να κατέβουν στους αγώνες.
Στα πιο σοβαρά τώρα… Την τελευταία εβδοµάδα είχαµε τους ηµιτελικούς των οµάδων στον γήπεδο του Κλαδισού όπου οι αγώνες διεξάγονται ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ τη στιγµή που έχουν κλείσει σχολεία και υπηρεσίες λόγω καύσωνα – λαµβάνοντας υπόψιν ότι στο εργασιακό υπάρχουν παίκτες µεγαλύτερης ηλικίας, π.χ. 40 ακόµα και 50 ετών, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για κάποιο δυσάρεστο περιστατικό. Να προσθέσουµε ότι και λόγω της αυξηµένης εφίδρωσης από την υπερβολική ζέστη, ο ιδρώτας στο παρκέ καθιστά ακόµα πιο εύκολο των τραυµατισµό των αθλητών µετά από κάποιο γλίστρηµα (όπως είδαµε και σε βίντεο των παιχνιδιών που ανεβαίνουν στο youtube).
Στο γήπεδο της Σούδας που έγιναν τα play off φέτος, πριν ένα χρόνο άλλαξαν πίνακα, κονσόλες και τα 24 δεύτερα – άφησαν όµως τα καλώδια εκτεθειµένα µε αποτέλεσµα µετά από ένα χρόνο αυτά να κοπούν, να µη λειτουργεί και πάλι το 24άρι, ενώ παράλληλα µε τα κοµµένα και γυµνά καλώδια υπάρχει και κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Υπήρξαν βέβαια, όπως και κάθε χρόνο, και άλλα προβλήµατα στην πορεία της χρονιάς: καθυστέρηση έναρξης αγώνων ειδικά στα βραδινά παιχνίδια, καθυστέρηση έγκρισης για τους φετινούς τελικούς, πιο πρόσφατα η εµφάνιση από περιστέρια στον γήπεδο του Κλαδισου και τις κουτσουλιές που γεµίζουν το παρκέ του γηπέδου αλλά και έλλειψη διαθεσιµότητας γηπέδων ώστε να τελειώσει το πρωτάθληµα νωρίτερα.
∆εν πρέπει όµως αυτά τα προβλήµατα να µας γίνουν συνήθεια όπως άλλωστε και οι συνθήκες που µπορεί να βάζουν σε κίνδυνο την σωµατική µας ακεραιότητα. Αυτά προς το παρόν και ελπίζω όλα τα παραπάνω να φτάσουν στα αυτιά των υπευθύνων, ώστε οι τελικοί το Σαββατοκύριακο να γίνουν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

*Ο Κωνσταντίνος Ζουριδάκης είναι προπονητής οµάδας µπάσκετ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα