Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Εργασιακή… ανασφάλεια για εργαζόμενους στον Δήμο

Χωρίς τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας συνεχίζουν να εργάζονται ;όπως υποστηρίζουν οι υπάλληλοι του Δήμου Χανίων σε τεχνική υπηρεσία, πράσινο και καθαριότητα, με το σωματείου του να προγραμματίζει στάση εργασίας και συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη έξω από το Δημαρχείο Χανίων.

Το ζήτημα τέθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση του σωματείου, όπως επίσης και μια σειρά από άλλα εργασιακά και όχι μόνο θέματα.

«Η νομοθεσία ορίζει ξεκάθαρα πως οι συνάδελφοι της τεχνικής υπηρεσίας, του πρασίνου, της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με Μέσα Ατομικής Προστασίας όπως αδιάβροχα, γάντια, γαλότσες. Δυστυχώς αυτά δεν παρέχονται στους συναδέλφους τα τελευταία χρόνια» δήλωσε στα «Χ.Ν.» η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ κ. Αθηνά Γιαννουλάκη.

Η κ. Γιαννουλάκη παρατήρησε πως η αιτία της μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας έχει να κάνει με την κωλυσιεργεία των διαγωνισμών που συχνά καταλήγουν άγονοι, ενώ πολλοί Δήμοι έχουν ως πρακτική να χορηγούν τα Μέσα τμηματικά.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δήλωσαν την πρόθεση τους να μετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοεμβρίου διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού. «Δεν μπορούν να αφήνουν τους Δήμους χωρίς προσωπικό και να περιμένουμε να προσληφθούν ελάχιστοι, με ελαστικές σχέσεις εργασίας για 5 και 8 μήνες, και να δουλεύουν οι Δήμοι με εργολάβους. Ότι γίνονταν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζεται και με τη σημερινή» κατέληξε η κ. Γιαννουλάκη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

Στη συνέλευση τέθηκε και το κτηριακό ζήτημα του αμαξοστασίου του Δήμου Χανίων. Όπως τονίσθηκε παρότι και η νυν και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχαν ενημερωθεί για την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα του για όσους εργάζονται σε αυτή λόγω της παλαιότητας δεν έχει γίνει τίποτα για εργασίες επισκευής.

Παράλληλα το σωματείο αντιδρά στην τοποθέτηση καμερών

στο Γηροκομείο καθώς δεν υπάρχει άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων . Για το σκοπό αυτό θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις του το επόμενο διάστημα.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες