Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Εργα Tέχνης στο Φραγκοκάστελλο

Εργα ζωγραφικής είχαν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες στο ιστορικό κάστρο του Φραγκοκάστελλου.
Εκεί, για 14 μέρες παρουσίασε έργα της η ζωγράφος, Γεωργία Καντουνατάκη, την οποία ευχαριστεί, με χθεσινή ανακοίνωσή του, ο  Δήμος Σφακίων.
Η έκθεση ζωγραφικής της με θέμα: “Ταξίδια” φιλοξενήθηκε από τις 18 έως και στις 31 Αυγούστου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «η Σφακιανή καλλιτέχνης εμπνευσμένη από τη θάλασσα, κόσμησε για άλλη μία φορά το Δημαρχείο Σφακίων όπου δώρισε δύο από τα έργα της ζωγραφισμένα πάνω σε ξύλο, ένα καράβι με το όνομα Giovana Lignou όπου το αυθεντικό ζωγραφίστηκε το 1900 και φιλοξενείτε στο ναυτικό μουσείο Οινουσσών  και την Κρήτη».
Σε σημείωμά της η ίδια η κ. Καντουνατάκη, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «με συγκίνηση μάζεψα πάλι τα πράγματα μου κι αποχαιρέτησα πάλι …το κάστρο μου! Επιτρέψτε μου , σας παρακαλώ, να το αποκαλώ ….και δικό μου! Μέσα του, ταπεινά δηλώνω, πως έζησα για δεύτερη φορά, το όνειρο μου! Κρέμασα με δέος και σεβασμό τα έργα μου στους τείχους που είδαν και άκουσαν τα γεγονότα που αποτελούν την ιστορία του τόπου μας, τη δική μας κληρονομιά! Κάθισα στις πολεμίστρες του και φαντάστηκα …και άκουσα …και μου φαίνεται ,πως με τα μάτια του νου …είδα! Νοιώθω .. ξαναλέω …τυχερή και ευλογημένη!».
Η ίδια εξέφρασε ευχαριστίες προς τον δήμαρχο, Γιάννη Ζερβό, τους  Αντιδημάρχους, Πέτρο Σοφούλη και Γιώργο Πρωτοπαπαδάκη, τον Πρόεδρο της  κοινωφελούς επιχείρησης Γιάννη Μπολιώτη, την γραμματέα του Δήμου  Έφη Λεδάκη!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα