Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Έργα συντήρησης σε σχολεία των Χανίων

Στην εξοικονόμηση πόρων με μείωση της ενεργειακής δαπάνης και στη βελτίωση υποδομών σχολείων στοχεύει η δημοτική αρχή των Χανίων με έργα συνολικής δαπάνης 195.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο εργολαβικής σύμβασης που υπογράφηκε σήμερα, προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής της στέγης συγκεκριμένων σχολικών μονάδων του δήμου και ταυτόχρονα η βελτίωση της θερμομονωτικής τους επάρκειας.

Οι επεμβάσεις επισκευής και συντήρησης αφορούν τα ακόλουθα σχολικά συγκροτήματα: Το 1o Γυμνάσιο Χανίων, το 1ο Νηπιαγωγείο Σούδας, το 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και το παλιό κτίριο του ΕΚΑΒ, που βρίσκεται εντός του σχολικού συγκροτήματος επί των οδών Κοραή και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης των έργων ανέρχεται στους εννέα μήνες.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει ότι στόχος του έργου είναι η συνολική αναβάθμιση των συγκεκριμένων σχολικών συγκροτημάτων με την οριστική αντιμετώπιση κυρίως των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών, που προκαλούνται από τις συχνές εισροές ομβρίων υδάτων και υγρασίας. «Παράλληλα επιδιώκουμε την εξοικονόμηση πόρων με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων από τη θερμομόνωση της στέγης τους, με τελικό στόχο να βελτιωθούν ουσιαστικά οι συνθήκες παραμονής των μαθητών μας και του προσωπικού, που στεγάζεται σε αυτά» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα