Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Έργα για να έχουμε τουρισμό

Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί, αναμφίβολα, τον ισχυρότερο πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι ιθύνοντες -κυβέρνηση και αρμόδιοι φορείς- οι οποίοι ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, που ήδη έστω και δειλά έχει ξεκινήσει, εγκαίρως προχώρησαν σε καμπάνιες προβολής της χώρας μας και ανοίγματα σε νέες αγορές.
Οι εκτιμήσεις ότι η «χρονιά θα είναι εξαιρετική», και μάλιστα «καλύτερη στα έσοδα από το 2022» διατυπώνονται κατά κόρον, καθώς βασίζονται στα στοιχεία προκρατήσεων.
Και βέβαια αυτό, δεν μπορεί παρά να αποτελεί και ευχή όλων, καθώς ο τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους που επλήγησαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια από την πανδημία αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, που… έφερε μαζί του, σε διεθνές επίπεδο, πληθωριστικές πιέσεις και μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος.
Καλά όλα τούτα, όμως για να… συνεχίσουμε να έχουμε τουρισμό και μάλιστα όλο το χρόνο χρειάζονται εκτός από καμπάνιες, έργα, παρεμβάσεις και δράσεις κάτι άλλωστε που έχει επισημάνει και στην πρόσφατη έκθεσή του το ΙΝΣΕΤΕ.
Η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η βελτίωση της ποιότητας ζωής σε πόλεις και αστικά κέντρα, η υιοθέτηση νέων πρακτικών στην αγορά εργασίας που θα συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, η ενίσχυση του οδικού δικτύου, είναι μερικές από τις βασικές επισημάνσεις.
Και ποιος δεν συμφωνεί, αφού το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», είναι πλέον ξεπερασμένο!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα