Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Υπογραφή σύμβασης για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ

Στις 27 Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ύψους 10 εκ. ευρώ για να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, σε μήκος 27 χιλιομέτρων.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης στη Περιφέρεια ύψους 500.000 ευρώ με τον δήμαρχο Μινώα-Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη για την συντήρηση του οδικού δικτύου της περιοχής. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κρήτης εκτίμησε ότι εντός του επόμενου διμήνου θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση των μελετών που έχει εκπονήσει η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του επεσήμανε: «Υπογράφουμε τα 10 εκ. ευρώ του ΒΟΑΚ, με τον ανάδοχο του έργου, εκτίμηση μας είναι ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις σε 27 χιλιόμετρα δίκτυο στον ΒΟΑΚ όπως επίσης καθαρισμοί, οδοφωτισμός, οριζόντια-κάθετη σήμανση. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια αισθητή βελτίωση στον ΒΟΑΚ. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με τους δημάρχους χρηματοδοτήσεις, έχουμε άριστη συνεργασία με τον Υπουργό κ. Σταθάκη (Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού) και τον κ. Σπίρτζη (αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών) και είναι στην κατεύθυνση να χρηματοδοτήσουν έργα που θα συμβάλουν σε μια καλύτερη οδική ασφάλεια στο νησί. Επίσης έχουμε υποβάλλει στη νέα Κυβέρνηση την πρόταση μας για την κατασκευή νέου ΒΟΑΚ, χωρίς διόδια, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα στην Περιφέρεια με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, τη προγραμματική σύμβαση ύψους 500.000 ευρώ από εθνικούς πόρους για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου δήμου Μινώα-Πεδιάδος.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση του έργου είχε εγκριθεί τον Δεκέμβριο του 2014 από τον πρώην Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ενώ αφορά και άλλους δήμους της Κρήτης. Αναφερόμενος στις μεγάλες ζημιές που υπέστη το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι, «ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τις δημοπρατήσεις των έργων και ήδη έχουμε διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις για τις αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη. Οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες, και οι τεχνικές μας υπηρεσίες έχουν έτοιμες τις μελέτες, έχουν υποβληθεί στα αρμόδια Υπουργεία και ήδη έχουμε λάβει κάποιες χρηματοδοτήσεις για να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε άμεσα τα έργα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη Κρήτη. Παράλληλα έχουμε την προετοιμασία με τις μελέτες οι οποίες έχουν γίνει από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» και πιστεύω ότι το επόμενο δίμηνο θα είναι ολοκληρωμένες ούτως ώστε 500 σημεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης να μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα και να δημοπρατήσουμε τα έργα εντός του 2015».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης δήλωσε ότι, το έργο θα βελτιώσει το βασικό οδικό δίκτυο εντός των οικισμών, και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που «με συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε το προηγούμενο διάστημα από το Υπουργείο Υποδομών να διασφαλίσουμε αυτή τη χρηματοδότηση». Στην σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Παπαδάκης, και η πολιτικός μηχανικός διεύθυνσης τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Γιάννα Μαραγκάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα