Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Έρχεται το δεύτερο Books & Beer στα Χανιά

Με την γνώση των βιβλίων φωτίζουμε το σκοτάδι

«Ένα βιβλίο μας συντροφεύει, μας γνωρίζει νέους κόσμους, μας ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο. Επίσης, ένα βιβλίο είναι η καλύτερη αφορμή για συνάντηση και κουβεντούλα» αναφέρει η συλλογικότητα Terra Verde (Πράσινη Γη) η οποία διοργανώνει, με αφορμή το βιβλίο, το δεύτερο books n’ beer στις 9 και 10 Ιουνίου, στην οδό Τσουδερών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «και τις δυο μέρες, από το απόγευμα θα υπάρχουν πάγκοι γεμάτοι με βιβλία καθώς και ειδικό αφιέρωμα στα comics από το chaniartoon, ενώ θα γίνονται προβολές ώρα 21:30 βραβευμένων ταινιών animation μικρού μήκους από το chaniartoon στο πάρκο πίσω από το ωδείο.

Επιπλέον:
Στις 9/6, ώρα 19:30, παρουσίαση του βιβλίου ‘Κείμενα: αντιρατσισμός, αρχιτεκτονική, πόλη, πολίτες και πολιτική’,  εκδόσεις Ραδάμανθυς και συζήτηση με τον συγγραφέα του, Γιάννη Τσουκάτο, και τους Σάμυ Αλεξανδρίδη, Μάνο Φραγκάκη, Μπάμπη Λουτσέτη και συντονιστή τον Βαγγέλη Μαρκάκη.

Στις 10/6, ώρα 11:00, παρουσίαση του παιδικού βιβλίου οι ’12 Άθλοι ενός μαθητή’ από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς και δράσεις μαζί με τα παιδιά από τη συγγραφέα του βιβλίου, Δήμητρα Μαραγκουδάκη,  ώρα 19:30, παρουσίαση του βιβλίου ‘Ελπίς Μέλαινα, Περιηγήσεις στην Κρήτη 1866-1870,’ Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, και συζήτηση για την ταραχώδη ζωή της συγγραφέα βαρόνης Μαρί Εσπεράνς Βον Σβαρτς (Ελπίς Μέλαινα) (μτφ. Μυλωνάκη Ιωάννα), παρέα με τη Νίκη Τρουλινού (Συγγραφέα) και τον Δημήτρη Μαριδάκη (Δημοσιογράφο). Οι βραδιές θα κλείσουν με ζωντανή μουσική, μπύρες από μικρές ζυθοποιίες και εκλεκτά μεζεδάκια.

* Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στις δυο συναντήσεις books n’ beer, τα ράφια της Terra Verde που είναι αφιερωμένα στο βιβλίο εμπλουτίστηκαν με νέες εκδόσεις, νέους συγγραφείς αλλά και κλασικά έργα. Στην Terra Verde ή αλλιώς book_άλικο  υπάρχουν πια βιβλία από τις Εκδόσεις: Angelus Novus / Oposito / Red n’ noir / Αντίποδες / Ακυβέρνητες Πολιτείες / Βιβλιοπέλαγος / Γκοβόστης/ Έυμαρος / Ευτοπία / Εκδόσεις των Συναδέλφων / Εκδόσεις των Ξένων / Θεμέλιο / Κουκκίδα / Μάγμα / Νήσος/ Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης / Σκασιαρχείο.
Σας περιμένουμε να τα ξεφυλλίσετε».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα