Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Έρχεται χιονιάς και στα Χανιά

» Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από αύριο
με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό

Στην… κατάψυξη μπαίνει η χώρα λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίδα” που στα Χανιά θα φτάσει σε δύο κύματα, το Σάββατο και τη Δευτέρα αντίστοιχα. Χιόνια κάτω από 800 μέτρα υψόμετρο, βροχές και συνθήκες ψύχους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, η ψυχρή μάζα και το βόρειο ρεύμα θα κατέλθει στην Κρήτη το Σάββατο ωστόσο από σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακά επιδείνωση με βροχές και νοτιοδυτικούς – νότιους ανέμους εντάσεως 4-6 Mποφόρ. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-12 βαθμούς Κελσίου ενώ η μέγιστη από 14-16 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, κάτι που όμως θα είναι παροδικό.
Η πρώτη φάσης της κακοκαιρίας θα αρχίσει το απόγευμα του Σαββάτου και θα διαρκέσει έως το απόγευμα της Κυριακής. Αναλυτικότερα, το πρωί του Σαββάτου οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις αλλά από το μεσημέρι που κατέρχεται το βόρειο ρεύμα με την ψυχρή μάζα θα στραφούν σε βόρειους εντάσεως 6-7 Μποφόρ και τοπικά 8 Μποφόρ.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα αρχίσουν και οι χιονοπτώσεις σε υψόμετρο 800 μέτρα.
Ωστόσο το πρωί της Κυριακής δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 0 έως 3-4 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά ενώ στα Χανιά η ελάχιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6-8 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη τους 10-14 βαθμούς.
Από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.
Τη Δευτέρα αναμένεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που θα είναι και πιο έντονο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, προβλέπεται περισσότερη χιονόπτωση ακόμη και κάτω από 600 μέτρα υψόμετρο ενώ από το πρωί θα επικρατούν συνθήκες ψύχους με χαμηλές θερμοκρασίες, 5 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη και 10 βαθμούς η μέγιστη.
Ακόμη περισσότερο κρύο προβλέπεται για την Τρίτη, όπου ο υδράργυρος θα δείξει 0 βαθμούς Κελσίου στις πιο πολλές ορεινές περιοχές των Χανίων. Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ δίνει και οδηγίες προστασίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα