Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Εποχή εξελίξεων

Προσπαθεί να καταλάβει κανείς πώς από τη μια μέρα στην άλλη, εικόνες από τις ΜΕΘ με τους διασωληνωμένους, τα πάνελ με τις εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας αλλά και τα παράθυρα με τους ειδήμονες για τον κορωνοϊό αντικαθίστανται από τα τραγικά πλάνα των πτώσεων ανθρώπων από αεροσκάφη στο Αφγανιστάν ή τη βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.
Προσπαθεί να αντιληφθεί κάποιος σε ποιον κόσμο ζει, όταν αντικρίζει τους αντιεμβολιαστές στις ΗΠΑ με τις περικεφαλαίες και τα στέμματα που απεικονίζουν το άγαλμα της ελευθερίας ή τους γκουρού – αρνητές που παρελαύνουν αγεληδόν στα μικρά κυρίως τηλεοπτικά κανάλια.
Η απορία του καθενός έγκειται στο ότι δεν γνωρίζει ποιες συμφωνίες έχουν συναφθεί στο παρασκήνιο, ώστε να βγαίνουν οι Ταλιμπάν και να ανακοινώνουν δημόσια ότι θέλουν και γυναίκες σε εξουσιαστικά πόστα, ξυπνώντας ταυτόχρονα τις μνήμες από την αγαστή συνεργασία των Ταλιμπάν με τις ΗΠΑ αρχές της δεκαετίας του ’80.
Η δε απορία μεγαλώνει, όταν βλέπει τις φλόγες να εξακολουθούν να καταστρέφουν τεράστιες δασικές εκτάσεις. Εκτακτα γεγονότα που λαμβάνουν τραγικές διαστάσεις, προκαλώντας ανθρωπιστική καταστροφή, πανικό και θλίψη. Φλόγες, μετανάστευση και νέες τραγωδίες που επισκιάζουν τους ξεχασμένους στις ΜΕΘ. Ο κόσμος αλλάζει από στιγμή σε στιγμή.

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με τον Ολυμπιονίκη με την Εθνική ομάδα πόλο Δημήτρη Σκουμπάκη και τον εικαστικό Γιάννη Μαρκαντωνάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα