Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Επιτυχής διάσωση γαϊδουριών στην Κάρπαθο

Μια δίωρη επιχείρηση διάσωσης γαϊδουριών από μια απόκρημνη παραλία της Καρπάθου από άνδρες της πυροσβεστικής, είχε επιτυχή έκβαση για δυο τετράποδα.

Στην ερημική και απομονωμένη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Διαφανίου Καλάμια, οι ιδιοκτήτες των ζώων τα αφήνουν ελεύθερα για να βοσκήσουν, προτού αναλάβουν εργασία κατά την θερινή περίοδο. Ωστόσο, τα ζώα κατέβηκαν προς την βραχώδη ακτή και αδυνατούσαν να ανέβουν ξανά στο ύψωμα.

Για καλή τους τύχη διερχόμενοι ψαράδες τα αντελήφθησαν και ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία στην Κάρπαθο, η οποία ανέλαβε την επιχείρηση διάσωσής τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει ο Nίκος Παραγυιός, πυροσβέστης, άνδρες του Πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, σε συνεργασία με τον λιμενικό σταθμό Διαφανίου, αλλά και στελέχη του φορέα διαχείρισης Βόρειας Καρπάθου καθώς και εθελοντές, μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν, να φορέσουν σωσίβια στα άτυχα ζώα και με την συνδρομή σκάφους να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Τα ζώα που έχει κάποιος σημαίνει ευθύνη. Δεν διαφέρουν από τα παιδιά που χρειάζονται επίβλεψη και φροντίδα. Η αμέλεια δεν διαφέρει από την εγκατάλειψη σε ένα άγνωστο και αφιλόξενο περιβάλλον.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα