Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Επιτέλους, σεβασμός στα ζώα!

Κύριε διευθυντά,
σκύλος, γάτα, άλογο ή πρόβατο, δεν έχει απολύτως καμία σημασία… Σε όλα αυτά τα πλάσματα, αξίζει και οφείλουμε να δίνουμε αγκαλιές, να δείχνουμε σεβασμό και στοργή και να παρέχουμε φροντίδα σε υπέρτατο βαθμό.
Είναι απαράδεκτο εν έτει πια 2019 να αντικρίζουμε φρικαλεότητες απέναντι στα ζώα που αγγίζουν τον παραλογισμό.
Ας μάθουμε επιτέλους, μπαίνοντας έστω και για λίγο στη θέση του εκάστοτε ζώου, πώς είναι να ζούμε χωρίς συντροφιά, τροφή, νερό και σπίτι κάτω από αντίξοοες συνθήκες και ταυτόχρονα εκτεθειμένοι στην παράνοια του καθενός που θέλει να εκτονωθεί πάνω μας ποικιλοτρόπως.
Ας σκεφτούμε πώς θα νιώθαμε πεταμένοι όντας ζωντανοί στα σκουπίδια, επειδή κάποιος θέλησε να μας ξεφορτωθεί διότι ο ίδιος ήταν ανάξιος και ανίκανος να προβεί στη στείρωση.
Ας αναρωτηθούμε πώς θα αισθανόμασταν αν τρώγαμε δηλητηριώδεις ουσίες και φόλες καθώς θα κυκλοφορούσαμε ανέμελα στους δρόμους.
Και τέλος, ας εξετάσουμε την ιδέα μόνιμης αλυσόδεσής μας σε ένα βαρέλι, σε μια ταράτσα απομονωμένοι ή σε ένα μικρό μπαλκόνι για πολλά χρόνια, χωρίς βόλτα.
Αν αναλογιστούμε όλα τα παραπάνω που συμβαίνουν σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη, θα συνειδητοποιήσουμε ότι είναι αποτρόπαια φαινόμενα τα οποία δε θα θέλαμε να μας συμβούν.
Αρα, γιατί κάποιοι επιδιώκουν ενέργειες εναντίον των ζώων;
Κάθε μορφή κακοποίησης είναι απάνθρωπη και παράνομη.
Εύχομαι, από δω και πέρα να περιοριστεί κάθε εγκληματική πράξη και όσοι μέχρι τώρα δε φέρονταν σωστά σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα της φύσης, να αρχίσουν να τα φροντίζουν και να τα αγαπούν.

Αθηνά Παντελάκη,
νηπιαγωγός


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα