Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Επιστροφή στην κανονικότητα;

Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα γίνει φέτος και μάλιστα στην περίπτωση που λήξει ο συναγερμός για την πανδημία. Θέλω να πω πως κανένας δεν μπορεί να κάνει κάποια προφητεία για το τι θα γίνει στον εργασιακό τομέα όπου πλέον το ανθρώπινο δυναμικό συρρικνώνεται, είτε λόγω των στενών οικονομικών πλαισίων είτε γιατί με την πρώτη ευκαιρία θα εφαρμοστούν περαιτέρω μέτρα προώθησης της μερικής (κάτι που έχει ήδη γίνει) αλλά και της περιστασιακής απασχόλησης.
Οι απολύσεις που ετοιμάζονται είναι αναρίθμητες, οι επιχειρήσεις θα βγουν τραυματισμένες από την πανδημία, τα διαθέσιμα κεφάλαια μειώθηκαν σημαντικά, καθώς είτε η διαφήμιση, είτε η προώθηση και διάθεση των προϊόντων γνώρισε σοβαρή μείωση λόγω της μεγάλης πτώσης της αγοραστικής δύναμης.
Μοιραία λοιπόν βαδίζουμε ολοταχώς προς κάποιας μορφής νέα κρίση μετά το πέρας της πανδημίας, μιας και τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων καταπολέμησης του κορωνοιού. Εν ολίγοις όταν το επίσημο κράτος δια των εκπροσώπων του θα διαλαλεί πως «λεφτά πλέον δεν υπάρχουν».
Δεν αναμένεται λοιπόν κάποιου είδους ανάκαμψη. Τουναντίον η πραγματική ζημία θα φανεί όταν θα επιστρέψουμε στην λεγόμενη κανονικότητα.
Πιθανόν λοιπόν να πρόκειται λοιπόν απλά για έναν νέο εφιάλτη και πολύ περισσότερο για ανεξέλεγκτη κατάσταση γιατί οι επιπτώσεις στα οικονομικά θα είναι ανυπολόγιστες.
Με δεδομένο ότι τότε το ελληνικό κράτος δεν θα επιδοτεί απολύτως τίποτε, λειτουργώντας στους γνωστούς «κανονικούς» του ρυθμούς.
ΦΙΛ. ΖΑΧΑΡΗΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα