Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Επιστροφή στα θρανία

Τέρμα το διάλειμμα για τους μαθητές που από τη Δευτέρα επέστρεψαν πίσω στα σχολεία τους.

Περίεργο συναίσθημα η επιστροφή στο σχολείο για κάθε έναν από τους μαθητές, αγωνία, λαχτάρα, χαρά για την αντάμωση με τους φίλους και τους συμμαθητές, λύπη για τις καλοκαιρινές διακοπές που τελειώνουν.

Μάλιστα, η επιστροφή αυτή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους, μάσκες και αντισηπτικά.

Αυτό που δεν πρέπει ωστόσο, να ξεχνάει κανένας γονέας, εκπαιδευτικός ή μαθητής είναι ότι πίσω από κάθε μάσκα κρύβεται ένα παιδικό χαμόγελο που είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε.

Ας πούμε στα παιδιά μας να καλωσορίσουν τους νέους συμμαθητές τους, ας τα παροτρύνουμε να καλοδεχθούν στις παρέες τους τα λιγότερο κοινωνικά παιδιά, να βοηθήσουν όποιο παιδί θεωρούν ότι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Κάθε μέρα εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και οι γονείς θα πρέπει να συζητούν και εκφράζουν σκέψεις και προβληματισμούς.

Να βάζουν ένα λιθαράκι στην καταπολέμηση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί -ο καθένας από το μετερίζι του- να δημιουργήσουμε ευχάριστες αναμνήσεις στους μαθητές.

Μην φορτώνουμε τα παιδιά με περισσότερες ευθύνες και προσδοκίες από όσες μπορούν να διαχειριστούν. Ας αφήσουμε τα παιδιά να είναι… παιδιά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες