Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επιστρέφει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη Σούδα

» Αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας εν όψει της άφιξης του “USS Gerald Ford“ με 6.000 άτομα

Με πλήρωμα 6.000 ατόμων το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ “USS Gerald Ford“, αναμένεται να δέσει το πρωί της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου στη ναυτική βάση της Σούδας, στην προβλήτα Κ14 στο Μαράθι.

Μάλιστα, εν όψει της άφιξης του αεροπλανοφόρου (για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα) η τοπική Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και σχεδιάζει αυξημένες περιπολίες κατά τις ημέρες που θα βγαίνουν βόλτα στην πόλη των Χανίων και στο ενετικό λιμάνι οι αμερικανοί ναυτές.
Και αυτό δεδομένου ότι τις ίδιες μέρες αναμένεται αυξημένη κίνηση στην πόλη από ντόπιους και επισκέπτες λόγω των εορταστικών ημερών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλανοφόρο αναμένεται να παραμείνει στο Μαράθι έως τις 30 Δεκεμβρίου.
Το πλοίο αναμένεται και αυτή τη φορά να προσεγγίσει στην προβλήτα Κ14 της Νατοϊκής Βάσης Μαραθίου με τη βοήθεια ρυμουλκών. Το πλοίο είναι μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων.
Το “USS Gerald Ford” φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών ενώ μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Στο μεταξύ, η επιστροφή του αεροπλανοφόρου προκάλεσε την αντίδραση της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Χανίων, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε περιστατικά που σημειώθηκαν στο ενετικό λιμάνι κατά την προηγούμενη επίσκεψη του αεροπλανοφόρου και σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ότι «η πληροφορία ότι αυτή τη φορά μας ξαναεπισκέπτονται για πενθήμερη χριστουγεννιάτικη “επίσκεψη αναψυχής” στα Χανιά, εύλογα ενισχύει τα αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας του κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσας, που περιμένει τις γιορτινές ημέρες να χαρεί την πόλη του μαζί με την οικογένειά του».
Η “Λαική Συσπείρωση” επιρρίπτει ευθύνη σε όλες τις κυβερνήσεις «για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην πόλη μας κάθε φορά» αλλά και στις «τοπικές διοικήσεις του τόπου (Δήμος και Περιφέρεια) που σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα των Χανιωτών, δεν χάνουν ευκαιρία να επισκέπτονται τους διοικητές τους» και καλεί τη Δημοτική Αρχή «να περιφρουρήσει την ανάγκη και το δικαίωμα να χαρούν τόσο οι Χανιώτες, όσο και οι πολλοί επισκέπτες μας από όλη την Ελλάδα, την πόλη μας στις γιορτινές μέρες».
Την ανακοίνωση υπογράφουν για την Λαική Συσπείρωση Χανίων, οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Λουτσέτης Χαράλαμπος, Κλωνιζάκης Μιλτιάδης, Μακρέας Δημήτρης, Μπομπολάκης Φώτης
και οι κοινοτικοί σύμβουλοι: Καπετανάκη Καλή (Κέλυ) (Κοινότητας Χανίων), Νικήτα Ιωάννα (Κοινότητας Χανίων), Κελάκη Μαρία (Κοινότητας Κουνουπιδιανών).
Από τη μεριά της η Πρωτοβουλία Αντίστασης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της ότι «η δεύτερη επίσκεψη του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, όπως και κάθε διευκόλυνση, στήριξη ή εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αποτελούν προσβολή για τον ειρηνικό και δημοκρατικό λαό των Χανίων. Η πολιτική βαθέματος της εξάρτησης και εμπλοκής της χώρας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν έχει να προσφέρει τίποτα στα συμφέροντα του λαού».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα