Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Επιστρέφει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Επιστρέφει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων (ΦΒΧ), από τον Δήμο Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, μέσα από καινοτόμες δράσεις, με στόχο να αναδειχθεί ξανά σε τόπο συνάντησης των ανθρώπων του βιβλίου από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Φέτος, θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 26 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου με κεντρικό θέμα «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική».

Σε συνέντευξη Τυπου στο ΚΑΜ, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Μανώλης Πιμπλής, υπογράμμισε ότι φέτος το φεστιβάλ θα έχει αύξηση σε συμμετοχές: 24 συμμετοχές από 17 χώρες. Φέτος το φεστιβάλ θα εστιάσει σε μία θεματικη: την Ευρώπη.

Ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας, Δημήτρης Μιχελογιάννης, τόνισε ότι το Φεστιβάλ έχει δημιουργήσει εξωστρεφείς δράσεις και είναι έτοιμο να εκτείνει ακόμη περισσότερο τη δράση του.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε οτι το φεστιβάλ αποκτά μια εμβέλεια που ξεπερνά τα τοπικά και εθνικά σύνορα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εγκαθιδρυθεί σε ευρωπαικό επίπεδο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, τόνισε ότι το φεστιβάλ είναι διεθνές που εδρεύει στα Χανιά.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί με επίκεντρο το Ενετικό Λιμάνι της πόλης, μεταξύ του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) και του Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα