Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Επιστολές του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας προς τον Υπουργό Υποδομών

Το θέμα της μελέτης και κατασκευής των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή εντός της οποίας κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου επαναφέρει, με νέα επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «στην επιστολή του, ο Δήμαρχος ζητάει από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου όπως μεριμνήσει για «την ταχεία δρομολόγηση επίλυσης των σοβαρότατων πλημμυρικών προβλημάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής σε συνέχεια και αντιστοιχία των έργων του αεροδρομίου», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως κατά τον περασμένο χειμώνα, ο Δήμος επλήγη σοβαρά από τα πλημμυρικά φαινόμενα, με συνέπεια να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 11749/10-11-2020 απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Κατασκευή κάτω διάβασης στο δημοτικό δρόμο «Αρκαλοχώρι – Αυλή»
Παράλληλα, με άλλη επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, ο κ. Φραγκάκης ζητάει την κατασκευή «κάτω διάβασης» στο δημοτικό δρόμο «Αρκαλοχώρι – Αυλή» – και πιο συγκεκριμένα στη θέση ΧΘ+050 – στο πλαίσιο του έργου του νέου αεροδρομίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και λειτουργική πρόσβαση των κατοίκων των ως άνω περιοχών στις αγροτικές περιουσίες αυτών, καθότι η υφιστάμενη μελέτη του έργου δεν έχει συμπεριλάβει το εν λόγω τεχνικό έργο»

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα