Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Επίσπευση της διαδικασίας πλήρους καταγραφής των αιτούντων άσυλο

Έως το τέλος Ιανουαρίου 2017, δηλαδή κατά δυο μήνες νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, αναμένεται να έχει καταγραφεί πλήρως το 87% των αιτούντων άσυλο, ενημερώνει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασύλου. Επίσης, αναφέρει, πως, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, εντός του Απριλίου 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή του συνόλου των προκαταγεγραμμένων.
Σε συνέχεια της άσκησης προκαταγραφής, που διεξήχθη τον Ιούνιο και Ιούλιο 2016, η Υπηρεσία Ασύλου εργάζεται για την πλήρη καταγραφή και περαιτέρω διαχείριση των 27.592 αιτούντων άσυλο, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Στήριξης Ασύλου (EASO) διασφαλίστηκε επιπλέον διερμηνεία σε συγκεκριμένες γλώσσες, με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατή η επίσπευση της καταγραφής περίπου 2.500 αιτούντων, η οποία αναμένεται πλέον να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2017.
Κατά το διάστημα αυτό, η μεταφορά των αιτούντων από τις δομές φιλοξενίας προς τα Περιφερειακά Γραφεία και Αυτοτελή Κλιμάκια Ασύλου της Υπηρεσίας θα συνεχιστεί με τη συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Λόγω αυτού του μαζικού επαναπρογραμματισμού, όσοι είχαν ραντεβού πλήρους καταγραφής μετά την 1η Φεβρουαρίου 2017, στα Περιφερειακά Γραφεία Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης ή στο Αυτοτελές Κλιμάκιο Μετεγκατάστασης Αλίμου, πρέπει να επιβεβαιώσουν εκ νέου την ημερομηνία και τον τόπο πλήρους καταγραφής τους καθώς ενδέχεται να έχει μεταβληθεί.
Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ασύλου εισάγοντας το Αριθμό Καταγραφής (Registration Number) που αναγράφεται στο Δελτίο Απλής Καταγραφής Αιτούντος Διεθνή Προστασία στο εργαλείο αναζήτησης μέσω του συνδέσμου
color=”#0000FF” size=”3″ face=”Courier New Greek”>http://asylo.gov.gr/?page_id=3517
size=”3″ face=”Courier New Greek”>


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα