Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Επισκέπτες από όλο τον κόσμο τον Αύγουστο στο Μουσείο Τυπογραφίας

Ο Αύγουστος φεύγει, οι επισκέπτες του – μοναδικού στην Ελλάδα-  Μουσείου Τυπογραφίας είναι ακόμη εδώ! Γραφίστες, τυπογράφοι, δημοσιογράφοι, λάτρεις της γραφής και των γραφικών τεχνών, από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα μέχρι την Μ. Βρετανία, την Σκανδιναβία και τις ΗΠΑ είχαν την ευκαιρία να “ταξιδέψουν” στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τυπογραφίας. Φεύγοντας από το Μουσείο άφησαν στο Βιβλίων Επισκεπτών τις δικές τους εντυπώσεις…

« Το Μουσείο Τυπογραφίας των Χανίων δεν είναι απλά πρωτότυπο και μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο επειδή δεν υπάρχει όμοιο του, αλλά επειδή τιμά δύο από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του ανθρώπου για την εξέλιξη του, φωτίζοντας ταυτόχρονα το πολιτιστικό απόθεμα της Κρήτης και κατ’ επέκταση του Ελληνισμού.
Εξαιρετική Μουσειολογική δουλειά, υπέροχη και άκρως ενδιαφέρουσα τεκτμηρίωση, υπέροχη εικαστική δουλειά, σύγχρονη προσέγγιση για το κέντρισμα του ενδιαφέροντος των παιδιών και βέβαια μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία. Χίλια Μπράβο!! Και εις ανώτερα!!»
Γιώργος Δάφνος – Στέλλα Βροντάκη, Αθήνα

« Η οικογένεια μας είναι εδώ και 50 χρόνια τυπογράφοι. Χαιρόμαστε που τα παιδιά μας μπορούν μαζί μας να απολαύσουν αυτήν την υπέροχη έκθεση.»
Π. Ζωγράφος, Αθήνα

«Μια μέρα του Αυγούστου στο Μουσείο….
Ένα ταξίδι στον οπτικό πολιτισμό του παρελθόντος… στις απαρχές της τυπογραφίας.
Σας ευχαριστούμε για την διεισδυτική ξενάγηση στις συλλογές του Μουσείου.
Κρατούμε μαζί μας τα αντίγραφα!!»
Δημήτρης- Λεωνίδας, Ηράκλειο

«Εξαιρετική προσπάθεια και θαυμάσιο ταξίδι στην ιστορία της τυπογραφίας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και υποστήριξη σε όλους τους συντελεστές!»
Χαράλαμπος & Παναγιώτα, Πάτρα

«Συγχαρητήρια για την δημιουργία του Μουσείου. Συγκινητικό ταξίδι στην Ιστορία!»
Οικογένεια Σιαφάρα,
Θεσσαλονίκη

«Σας ευχαριστώ! Τι απίστευτη έκθεση και εκδήλωση αγάπης για την τέχνη και το πάθος μας ως τυπογράφοι. Με μεγάλη εκτίμηση από την Ουάσιγκτον, D.C.! »
Pete Gibson, τυπογράφος ελληνικής καταγωγής, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

« Ως αφοσιωμένος θαυμαστής του γραφικού σχεδιασμού και της τυπογραφίας, αυτή η επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας ήταν η πιο σημαντική στιγμή της παραμονής μου στην Κρήτη. Μου επέτρεψε να καταλάβω καλύτερα την επεξεργασία γραφικών εικόνων και οπτικής αναπαράστασης που είναι η καθημερινότητα μου στην Σκανδιναβία. Σας είμαι ευγνώμων.»
Mattias Edstrom, Δανία

« Σας ευχαριστώ για μια συναρπαστική περιήγηση στο εξαιρετικό μουσείο σας. Είμαι τυπογράφος με έδρα το Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου και βρήκα τυχαία μουσείο! Μια θαυμάσια έκθεση με τόσο όμορφα πιεστήρια και όλα αυτά παρουσιάζονται τόσο καλά. Ελπίζω να το επισκεφθώ ξανά μια μέρα. Πολλές ευχαριστίες.»
Jim Smith, Μπρίστολ,
Ηνωμένο Βασίλειο

« Σας ευχαριστώ για μια καταπληκτική και πλούσια σε πληροφορίες ξενάγηση. Ο γιος μας ο οποίος είναι γραφίστας βρίσκεται πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, σίγουρα μας ζηλεύει πολύ για αυτήν την επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας! Είναι αποφασισμένος να έρθει την επόμενη φορά!»
Paul & Angela Quinnell,
Ηνωμένο Βασίλειο


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα