Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Επισκέψεις συνδυασμού “Πρωτοβουλία Πολιτών”

Επισκέψεις σε δομές κοινωνικής πρόνοιας, πραγματοποίησε ο συνδυασμός “Πρωτοβουλία Πολιτών” μεταξύ των οποίων : το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ, το ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη», την ΕΛΕΠΑΠ, το Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Είναι σπουδαία η ευκαιρία που μας δίνει ο προεκλογικός αγώνας να ακούσουμε από κοντά τα προβλήματα και να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την τόσο σημαντική δουλειά που κάθε μέρα φέρνουν σε πέρας οι εργαζόμενοι στις δομές πρόνοιας. Αν και διαφορετικές δομές, δημόσιες ή ιδιωτικές, μικρής δυναμικής ή μεγάλης, υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα. Κοινό είναι το χαμόγελο στα πρόσωπα των περισσοτέρων εργαζομένων, οι οποίοι στην καθημερινότητά τους βιώνουν όσα οι περισσότεροι από εμάς δεν βιώνουμε σε μια ζωή. Κοινή και η φιλοξενία που μας έδειξαν. Τους ευχαριστούμε και για τα δύο, ως πολίτες πάνω από όλα. Και συστήνουμε στους συμπολίτες μας να επισκεφτούν τέτοιες δομές γιατί εκεί χτυπά η καρδιά της κοινωνίας και της ανθρωπιάς.

Υπάρχουν και κοινά προβλήματα, όπως το αδιέξοδο στις επιχορηγήσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση, το έλλειμμα αιρετών που να πάρουν πάνω τους λύσεις σε γραφειοκρατικά κωλύματα, το μεγάλο αδιέξοδο που περιμένει τους περισσότερους ωφελούμενους όταν τελειώνουν τα προγράμματα κατάρτισης ή η ημερήσια φροντίδα. Μετά τι; Όσα κι αν δώσουν οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, οι διοικήσεις, απαιτείται επίμονη συνέργεια μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικής κοινότητας, αλλά κυρίως η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, για να μπορέσει να καρπίσει η τόση δουλειά και το τόσο μεράκι που συναντήσαμε.

Μετά από αυτόν τον κύκλο επισκέψεων στερεώσαμε την προτεραιότητά μας στην κοινωνική πολιτική, την πεποίθησή μας ότι η πολιτική βούληση είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει πράξεις. Νιώσαμε βαθιά γιατί πιστεύουμε και υποστηρίζουμε: «Πρώτα ο Άνθρωπος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα