Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Β. Κικίλιας: Σε 2 εβδομάδες ο εξοπλισμός για τεστ Covid19 στο Νοσοκομείο ΧανίωνΜέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Χανίων ο εξοπλισμός για τη διενέργεια τεστ για covid-19 και να εξασφαλίζονται αποτελέσματα σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σε ότι αφορά τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ανέφερε ότι εξετάζεται η δυνατότητα να μοριοδοτηθούν ώστε να έχουν αυξημένες πιθανότητες μόνιμης πρόσληψης, ενώ για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ τόνισε ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους μέσω ΕΣΠΑ.

Επίσης, για τις κλίνες ΜΕΘ ανέφερε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν φτάσει τις 1200 αγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και 25 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για την Κρήτη.

Νωρίτερα κατά την άφιξη του “θερμη”  υποδοχή στον υπουργό επεφύλαξαν  εργαζόμενοι που  είχαν  συγκεντρωθεί στην είσοδο κρατώντας πανό. Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η πραγματοποίηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βαρδής Γεωργιακάκης παρά το γεγονός ότι έχει ενισχυθεί το νοσοκομείο με 70 άτομα το τελευταίο διάστημα οι ελλείψεις παραμένουν τεράστιες καθώς μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό το ποσοστό των κενών ανέρχεται στο 40%, ενώ περίπου 300 άτομα εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στο Νοσοκομείο έφθασαν με αφορμή την επίσκεψη Κικίλια  και  ο υπουργός Βασίλης Διγαλάκης και οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης .

Ακολουθησε συνάντηση  του Υπουργού με τη Διοικηση, εκπροσώπους των εργαζομένων, βουλευτές κ.ά. στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Η συνάντηση ήταν  κλειστή για τους δημοσιογράφους.

Κατα την άφιξή του στο νοσοκομείο ο κ.Κικιλιας είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τους συγκεντρωμένους επικουρικούς, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ και καθαρίστριες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που εργάζονται στο Νοσοκομείο και ζητούν να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό καθώς καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.

Τη δυσαρέσκεια των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ προκάλεσε το γεγονός ότι είναι η μόνη ομάδα συμβασιούχων που δεν επιτράπηκε η εκπροσώπησή τους στη συνάντηση στο αμφιθέατρο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα